HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí zajíždí na led sršňů z Moravských Budějovic
Preview k zápasu

Vrchlabí zajíždí na led sršňů z Moravských Budějovic

20.09.2013
Marek Komárek


Šestnáct zápasů na hřištích soupeře čeká v základní části hráče HC Stadionu Vrchlabí. Hned první výjezd znamená pro nováčka druhé ligy téměř návštěvu Jihomoravského kraje. Moravské Budějovice leží právě na pomezí Moravy a Vysočiny. Cestování jistě ulehčí poměrně nečekané domácí vítězství nad silným celkem z Řisut.

Horalé však nesmí usnout na vavřínech. Loňský nováček soutěže sice nedosahuje kvalit Řisut, ovšem domácí kluziště a případné podcenění soupeře může znamenat ztrátu důležitých bodů.

A jak si vzdálený soupeř vedl od svého vstupu do druhé ligy?

V základní části loňské sezony se sršňům podařilo posbírat 38 bodů. Tento zisk znamenal osmé místo z deseti účastníků skupiny střed a těsný postup do play off. Černého Petra si tak vytáhl Vajgar Jindřichův Hradec a poslední místo s nelichotivým počtem 14 bodů obsadila Chotěboř. Ta své špatné výkony potvrdila i neúspěchem v baráži právě s Vrchlabím.

Budějovičtí v play off narazili na favorita soutěže z Hodonína. První dva zápasy série byly nečekaně vyrovnané a vítězství si Hodonín zajistil vždy shodně až v samostatných nájezdech (4:3, 3:2). Druhé vítězství Hodonína v dodatkové dovednostní soutěži a stav série 2:0 zlomil veškerý odpor soupeře. Třetí zápas se proměnil v exhibici Hodonína. Výprask 12:0 si za hrdinské výkony v prvních dvou zápasech hosté snad ani nezasloužili.

Během letní přestávky se s týmem rozloučil z pětice nejproduktivnějších hráčů loňského ročníku pouze Jan Bula. Nejproduktivnější Petr Zahradník a Roman Barták v týmu stále figurují a bude zajímavé sledovat, zda právě oni budou tahouny svého týmu v následující sezoně.

Přípravu začali svěřenci Rudolfa Cakla ve velkém stylu. Vítězství nad prvoligovou Třebíčí nebylo očekávané. Zvítězit se povedlo také nad juniorkou Znojma. Dále však přišla pouze remíza v Jindřichově Hradci a díky vydařené první třetině výhra nad stejným soupeřem doma. Od 23. sprna se však táhne dlouhá série porážek, která začala na ledě Břeclavi, pokračovala v obou vystoupeních se Žďárem nad Sázavou, kdy tým inkasoval dohromady 12 branek, a také v Pelhřimově.

První mistrovský zápas na ledě Milevska skončil v sobotu porážkou až v samostatných nájezdech. Milevsko však v loňské sezoně hrálo pouze baráž o udržení se ve druhé lize a bude velkým otazníkem, jestli se tento pravidelný člen druholigové společnosti letos výsledkově zvedne.

HC Moravské Budějovice 2005

Rok založení klubu: 2005

Klubové barvy: žlutá, černá

Webové stránky: www.hcmb.cz

Úspěchy: vítěz krajského přeboru v letech 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009, 2009/2010, 2011/2012, postup do druhé ligy v sezoně 2011/2012

Průměrná návštěvnost v sezoně 2012/2013: 328 (doma), 333 (venku)

Vedení klubu a realizační tým

Předseda a manažer klubu: Ing. Zdenek Stojánek

Hlavní trenér: Rudolf Cakl

Vedoucí družstva: František Trnka, Jan Urbánek

Jak si tedy Vrchlabí poradí v prvním zápase na soupeřově stadionu se ukáže zítra v 18:00 hod.