HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion zajíždí na led Chotěboře
Preview k zápasu

HC Stadion zajíždí na led Chotěboře

22.03.2013
Raina Jarošová

První kolo baráže o druhou ligu se odehraje na venkovním ledě – v Chotěboři. Oba týmy se proti sobě postaví poprvé, takže se očekává opatrný zápas - alespoň prvních pár minut.

HC Stadion Vrchlabí prošel kvalifikací jako nůž máslem. Po dvou domácích výhrách nad Nejdkem a Veselí nad Lužnicí se jim na ledě soupeřů podařilo získat pouze dva body – za remízu v Chocni a remízu v odvetném zápase proti Nejdku. V posledních dvou kolech ale Vrchlabí nezaváhalo, ve Veselí si poradili s domácími poměrem 1:4 a v šestém kole na domácím ledě porazil Stadion Choceň vysoko 8:2 a tím si zajistil místo v baráži o druhou ligu.

Náš soupeř – HC Lvi Chotěboř – skončil ve druhé lize na posledním místě s pouhými 14 body. Podařilo se jim zvítězit pouze se soupeři z Kolína, Pelhřimova, J. Hradce a Břeclavi. Další bod si připsali za prohru v zápase se Žďárem n. Sázavou, který ukončily až samostatné nájezdy. I po utkání s M. Budějovicemi získali Lvi bod, když prohráli v prodloužení. Tím ale výčet bodů pro Chotěboř končí a bude tak bojovat o své místo v druhé lize.

Utkání se odehraje v sobotu od 17 hodina na stadionu v Chotěboři. Vypravují se dva fanouškovské autobusy, jeden už je plný a druhému chybí k zaplnění jen pár míst, takže neváhejte a přihlašujte se! HC Stadion Vrchlabí bude své věrné fanoušky potřebovat i v tomto důležitém zápase.

A pokud Vás ani tohle nenakoplo k tomu vyjet podpořit svůj tým, máme tu pro Vás předzápasové vyjádření od trenéra Ivana Houdy:

„K baráži je třeba přistoupit zodpovědně a s pokorou. Tým se nesmí nechat strhnout informacemi z diskuze. Chotěboř sice bojuje o záchranu, ale pořád je to klub, který hraje druhou ligu. Naši kluci samozřejmě chtějí vyhrát, ale jak už jsem řekl, důležitá je zodpovědnost a pokora. Chceme zůstat věrní našim heslům, takže i nadále věříme. A teď věříme, že modré peklo udělá ze lva kočičku."