HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Nová Paka 5:1
Zápasy

Další výhra pro vrchlabské!

21.09.2019
Vendula Sahánková
Dnešní zápas se nesl v duchu vrchlabského celku. První dvě třetiny vypadaly rozjezdově, až ve třetí se diváci mohli pokochat více brankami. A ač jeden gól vstřelili i hosté, vítězství zůstalo s jasnou dominancí na domácí půdě.
4.kolo, sobota 21.9.2019, 18:00
Vrchlabí
5:1
Nová Paka
Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Sýkora, Bláha, Dvořák, Kastner, Jirásek, Hlaváč, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Bednář
Mahdal (Vacek) – Svoboda, Abraham (C), Mlčoch, Műller, Bezděk, Steinocher, Suvorov – Hašek, Ukhin, Kloutvor, Hidveghy, Martínek, Nevyhoštěný (A), Hric, Půlpán T., Planý, Hnik, Půlpán A. (A), Smékal
Třetiny: 1:0, 1:0, 3:1  Branky a nahrávky: 6. Urban (Bednář, Mrňa), 29. Sýkora (Havránek, Bednář), 51. Mrňa (Bednář, Sýkora), 54. Matějček (Chalupa, Hozák), 58. Sýkora (Havránek, Urban) – 49. Hidveghy (Műller). Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Pechánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1190. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1.  

Úvodní buly vyhrál domácí celek, ale puk se po chvíli hry ocitl mezi diváky. Domácím se naskytlo několik šancí, ale ani jednu neproměnili. První vyloučení zápasu přišlo v páté minutě, kdy se na trestnou lavici usadil novopacký Mlčoch za hákování. Přesilové hry využil Patrik URBAN, kdy za asistence Jaroslava Bednáře a Pavla Mrni prostřelil puk za Mahdalova záda. Hosté se nechtěli nechat zahanbit, Suvorov se rozjel proti Soukupovi, ten ale puk zachytil do lapačky. V deváté minutě se dostal do akce Bláha, zavezl puk do brankoviště a brankář hostů měl co dělat, aby zachytil skákavý puk. O chvilku později se dostal do akce Matějček, kdy poslal puk na teč Hlaváčovi, ale Mahdal zasáhl vyrážečkou. Hosté se pustili do protiakce, ale Soukup s notnou dávkou štěstí vyjel z brány a puk poslal do bezpečí. V polovině dvanácté minuty přišlo první vyloučení domácího hráče – Bednář dostal 2 minuty za podrážení. Po chvíli následovalo vyloučení na obou stranách – na trestnou lavici zamířil za vrchlabské Chalupa a za novopacké Tomáš Půlpán, oba za krosček. Vrchlabští pak v plné sestavě rozjížděli další akce, z nichž byla nejvýraznější ta, kdy Jaroslav Bednář našel rozjetého Petra Sýkoru, ten rozhýbal novopackého brankáře, ale puk za jeho záda nedostal. Na začátku 17. minuty přišlo další vyloučení pro BK Nová Paka, oslabení dokázali ubránit. Zbytek třetiny se nesl v poklidném duchu.

Druhou třetinu otevřeli hosté, ale puk na jejich hokejkách dlouho nezůstal. Takřka okamžitě se dostal k Bednářovi, který přihrál autorovi první branky Patriku Urbanovi, ten ale nedokázal zakončit za Mahdalova záda. Akce střídala akci, obě strany se střídaly, až opět skončil puk v hledišti mezi diváky. Kastner vystřelil bekhendem, ale puk pouze rozvlnil boční síť. Následovala dlouhá hra bez přerušení, a na konci 28. minuty Tomáš Jirků vystřelil doslova dělovou ránu, ale Mahdal puk vyrazil do ochranné sítě. Rozehrávku vyhrálo Vrchlabí a rovnou proměnilo šanci. Havránek vystřelil od modré, puk byl tečován Petrem SÝKOROU a novopacký brankář byl bez šance zasáhnout. Domácí tak zvýšili skóre na 2:0. Zároveň byl vyloučen novopacký Tomáš Půlpán za nesportovní chování. Hostům se dlouho nedařilo rozjet hru, až po delší době Soukup musel zasáhnout ztlumením puku o svou výstroj. Domácí se dostali k několika šancím, ale zakončení se jim nedařilo. Třetina končila oslabením domácích, kterého se snažili hosté využít, ale Soukup se v brance činil.

Poslední třetina začala pro domácí oslabením, ale to trvalo pouze 8 vteřin. Hosté se snažili i tak probojovat za Soukupova záda, ale bez úspěchu. Šancí přišlo na obou stranách několik, před Jiráskem se ukázala prázdná branka, ale puk do ní nedostal. Po Hiveghyho bekhendu, který si Soukup pohlídal, přišlo vyloučení v domácím celku. Ve 49. minutě ale dokázali hosté snížit skóre, když Patrik HIDVEGHY udělal stahovačku a poslal puk do horního rohu branky za Soukupova záda. Vzápětí byl vyloučen novopacký Suvorov za hákování. A domácí opět využili přesilové hry a vzali si zpět dvoubrankové vedení. Za asistence Jaroslava Bednáře a Petra Sýkory dostal puk za Mahdalova záda Pavel MRŇA. Vágner se pokusil vyhodit od modré, ale branku minul. Vzápětí přišla další přesilové hra pro novopacké, ale vůbec se jim nedařila. Jen malou chvilku po návratu se rozjel Štěpán MATĚJČEK s Davidem Chalupou proti Mahdalovi a puk zamířil přesně za záda novopackého brankáře. Bývalý vrchlabský hráč Tomáš Půlpán se dral před svého bývalého spoluhráče Soukupa, ale nepřekonal jej. V 58. minutě padla pátá branka pro domácí celek, kdy Havránek našel na levé straně Petra SÝKORU, který sice hledal dalšího spoluhráče, kterému by nahrál, ale puk trefil brusle protihráče, od kterých se odrazil do sítě. Hosté se snažili stav alespoň snížit, ale vrchlabský gólman jim nedal jedinou šanci.


Ohlasy trenérů