HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - HC Letňany 5:1
Zápasy

3 body zůstávají v Krkonoších

09.01.2019
Vendula Sahánková
Dnešní zápas byl hrán ve svižném tempu, které od začátku jelo podle domácího celku. Hned první střelou se uvedl Martin Vágner, který náš tým přišel posílit z HC Mountfield Hradec Králové. Další branky za domácí tým vyslali za Hamalčíkova záda Pavel Mrňa, Aleš Půlpán, další posila z Hradce Jan Berger a Štěpán Matějček. Za letňanský tým se trefil ve druhé třetině Jaroslav Brož.
29.kolo, středa 9.1.2019, 18:00
Vrchlabí
5:1
HC Letňany
Soukup J. (Abrahám) – Vágner, Havránek, Bendík (A), Moník J., Bučko, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Berger, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Pilař, Bláha, Moník F.
Hamalčík (Fűrst) – Gebell, Beran (C), Hanuš – Steinocher, Fabiánek, Štěpánek, Nedorost, Procházka, Soukup T., Dyrynk, Chlouba, Zedek, Brož, Barbora, Valdhans, Horák
Třetiny: 1:0, 2:1, 2:0  Branky a nahrávky: 7. Vágner (Hozák), 23. Mrňa (Bendík, Kastner), 37. Půlpán A. (Urban, Chalupa), 42. Berger (Bučko, Matějček), 54. Matějček (Pilař R., Berger) – 28. Brož (Beran) Rozhodčí: Veinfurter Libor – Řezníček Honza, Roischel Aleš. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 656. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1.  

Hned ve druhé minutě vstřelilo Vrchlabí branku, která ale nebyla uznána pro postavení hráče v brankovišti. Půlpánovu střelu Hamalčík vychytal. V čase 6:06 otevřel skóre utkání Martin VÁGNER střelou od modré čáry. Hamalčík měl poté plnou lapačku práce, ale ani jedna střela mu neproklouzla. Ve 12. minutě se letňanský brankář blýsknul skvělým zákrokem proti Chalupovi. Poté byl vyloučen hostující Nedorost. Domácí mělo několik šancí, ale ani Berger ani Mrňa brankáře nepřekonali. Na druhé straně se dostal sám proti Soukupovi Nedorost, ale vrchlabský gólman byl na místě. V 17. minutě byl vyloučen letňanský Zedek. Hamalčíkovi poté vypadl puk vedle branky. Do konce třetiny žádná šance nepřišla.

Druhá část začala nahozením vrchlabského týmu. Ve 23. minutě byl vyloučen hostující hráč, čehož HC Stadion využil již po 8 vteřinách - v čase 22:47 se trefil Pavel MRŇA a navýšil náskok domácích. Ve 26. minutě měl branku na holi Chalupa, ale ani několik dorážek k brance nepomohlo. Také Letňany se dočkaly branky - v čase 27:13 se za hosty trefil Jaroslav BROŽ. Nedorost byl znovu vyloučen ve 29. minutě. Tentokrát vrchlabští neskórovali, ale šance měl Tomáš Půlpán i Berger. Vyloučení přišlo i na vrchlabské straně, čehož málem využil Steinhocher. Ve 33. minutě byl vyloučen Chlouba. Soukup poté vychytal střelu Berana. Matějček se poté dostal ke střele, ale puk mu uskočil od hokejky. V čase 36:31 vstřelil za HC Stadion branku Aleš PŮLPÁN a znovu to bylo o dva góly. Hamalčík si ještě do sirény sáhl několikrát na puk, ale branka nepadla.

Třetí část se povedla lépe domácím. V čase 41:15 se trefila nová posila Vrchlabí Jan BERGER. Následovalo vyloučení letňanského Štěpánka. Ani tuto přesilovou hru domácí nedokázali využít. Hamalčík poté musel zasahovat proti několika střelách domácích hráčů. Ve 47. minutě byl vyloučen vrchlabský Mrňa, ale HC Stadion oslabení zvládl bez větších problémů. Další vyloučení přišlo na letňanské straně. A do třech poslal svůj tým Barbora. Dvojnásobnou výhodu HC Stadion nevyužil, ani klasická přesilovka mu nešla. Už když by Barbora na ledě, vstřelil branku Štěpán MATĚJČEK a zvýšil náskok na čtyři branky. Následovalo vyloučení na domácí straně, o dvacet vteřin později se síly na ledě vyrovnaly. Do velké šance se ale nedostal žádný z týmů. Dvě minuty před koncem byl ještě vyloučen domácí Aleš Půlpán, do akce se dostal Brož, ale Soukup si s ním poradil.


Ohlasy trenérů