HC Stadion Vrchlabí – Zářijová náborová akce Týden hokeje se opět vydařila
Tiskové zprávy

Zářijová náborová akce Týden hokeje se opět vydařila

29.09.2024
Lucie Horčičková

V neděli 29. září 2024 se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila každoroční akce Pojď hrát hokej, kterou zajišťuje Český svaz ledního hokeje.
Akce se zúčastnilo 27 dětí a my pevně věříme, že si dnešní hokejové dopoledne s námi užily a že se s většinou ještě uvidíme v naší školičce bruslení nebo přímo v přípravce.

Již po několikáté se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila akce Pojď hrát hokej, která je určena dětem ve věku 4 - 8 let.
Tato akce probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje.
Děti mají díky těmto akcím možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou a rodiče naopak získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.

Děti se zaregistrovaly, obdržely dárek v podobě hokejové láhve, náramku, látkové tašky a sladké dobroty, vypůjčily si dresy, speciálně připravené na tento den, a poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink pod vedením našich klubových trenérů. Během celého dopoledne probíhala na ledě také ukázka minihokeje našich nejmenších.

Program dnešního dopoledne měly děti jako vždy nabitý:
9:00 - 9:15
- Registrace účastníků
9:00 - 9:30 - Program na suchu (střelba na bránu, házení na koš, světýlka blazepod, hra ocásky)
9:15 - 9:30 - Prezentace pro rodiče
9:30 - 9:45 - Převlékání dětí
9:45 - 10:30 - Program na ledě (minihokej, bruslení s hrou, střelba na branku)
10:25 - 10:30 - Společné focení a ukončení akce

Komentář šéftrenéra základny Filipa Moníka:
„Letošní akci Pojď hrát hokej ve Vrchlabí hodnotím velice pozitivně. Před devátou hodinou k nám přicházeli první zájemci, kteří se po registraci a obdržení dárků s dresy mohli rozhodnout, na jaké stanoviště vyrazí jako první. Na výběr měli střelnici, kde si vyzkoušeli přesnost střelby s tenisáky, blazepody, kde naopak děti mohly vyzkoušet jejich rychlost a reakci, hod na koš nebo hru "na ocásky". V 9:50 byly děti přichytané na led, kde si mohly vyzkoušet základní hokejové dovednosti, přičemž mohly očkem pokukovat po modelovém zápase přípravky, který akci po celou dobu jejího trvání doprovázel. Na konec proběhlo závěrečné focení, které akci zakončilo. Po celou dobu akce panovala veselá a pozitivní atmosféra a doufám, že se s co nejvíce dětmi uvidíme buď na školičce bruslení, nebo přímo na tréninku přípravky.”

Více informací najdete na www.pojdhrathokej.cz

Celou fotogalerii z akce najdete na našem Facebooku: