HC Stadion Vrchlabí – Jádro A-týmu zůstává stabilní
A Team

Jádro A-týmu zůstává stabilní

16.05.2024
Lucie Horčičková

Přinášíme další informace ke kádru našeho A-týmu pro nadcházející sezónu.

Brankáři

V naší brance bude určitě pokračovat Jakub Červinka. Je to náš největší "prospekt". Věkem je stále ještě junior, ale již v loňské sezóně ukázal, že je na seniory připraven. Letos by měl v naší brance dostat ještě větší prostor.
Do širšího kádru určitě musíme počítat i s Ondřejem Holubcem, našim dalším mladým a nadějným odchovancem, který má za sebou úspěšnou loňskou sezónu v Trutnova.

Obrana

V obraně zůstává Jakub Kynčl, který v obraně postupně přebírá stále důležitější pozici.
Dále můžeme počítat s Jánem Bendíkem, který je jak na ledě, tak v kabině skvělým a zkušeným mentorem pro všechny mladé kluky.
Počítáme také s Jakubem Hladíkem, který nás v loňské sezóně přesvědčil, že pro II. ligu je velice platným obráncem.
Svůj prostor na ledě by měl dostat i Honza Kerekanič, který byl kvůli zraněné ruce velkou část loňské sezóny mimo sestavu.
Na příští sezónu počítáme spíše do obrany i s Martinem Kozákem, který je ale velice spolehlivě schopen naskočit i v útoku.

Útok

I kostra útoku bude velice podobná jako v předcházející sezóně. Zde počítáme s Patrikem Urbanem, tradičním tahounem týmu. Dále s Ondrou Chrtkem, Filipem Moníkem a Davidem Chalupou. Všichni tři jsou již stabilními členy našeho kádru a patří k top útočníkům ve II. lize.
Stejný komentář si zaslouží i další jména - Filip Krsek, Tomáš Bláha a Lukáš Kastner, kteří na sobě v létě poctivě pracují a očekáváme od nich ještě lepší sezónu než byla ta předešlá.
Dalšími odchovanci, kteří pokračují, a kteří se postupně posouvají týmem, jsou Radim Šlaicher a Adam Jirků.
Posledním jménem, které do útoku zůstává stejné, je Jakub Tatar, který má v týmu pozici neúnavného bojovníka.

Komentář Jiřího Jakubce:
„Z naší cesty nechceme uhýbat a ani k tomu zatím není žádný důvod. Kostra týmu je složená z místních odchovanců a z pár kluků, kteří ve Vrchlabí působí již tak dlouho, že je jako odchovance vnímáme. Chceme si v sestavě nechat prostor i pro pár šikovných juniorů, kteří v případě potřeby kádr doplní. Nicméně, na některé posty již posily máme a budeme vás o nich postupně informovat. S některými hráči ještě jednáme. Myslím si, že jsme vhodně doplnili realizační tým, že letní příprava probíhá ve velice dobré atmosféře a že náš tým je konsolidovaný. Rozhodně se chceme opět rvát o přední umístění v tabulce.”