HC Stadion Vrchlabí – Změny v našem klubu
Tiskové zprávy

Změny v našem klubu

07.11.2023
Daniela Urbanová

Tomáš Jirků končí v našem klubu.

Tomáš Jirků, který se postupně vypracoval v jednu z nejvýraznějších osobností našeho klubu, dostal zajímavou nabídku z vyšší soutěže a od 7.11. bude hlavním trenérem týmu HC Dynamo Pardubice B.

Tomáš začínal s hokejem jako hráč v našem klubu, juniorské období strávil v Liberci a ve svých 20 letech se vrátil zpět do Vrchlabí.
V našem A-týmu prošel z krajského přeboru až do Chance ligy. S hráčskou kariérou končil ve svých 30 letech jako kapitán týmu. Souběžně v klubu působil jako trenér, postupně u všech mládežnických kategorií, a nyní odchází z pozice šéftrenéra mládeže a hlavního trenéra u A-týmu.
Na pozici šéftrenéra mládeže se posune Patrik Urban a u A-týmu se na pozici hlavního trenéra vrátí Petr Hlaváč, kterému budou asistovat Radek Svoboda a Martin Abrahám.
Tomáš se zásadní měrou podílel na rozvoji našeho klubu a dnes odchází do velkého profesionálního hokeje.
Za odvedenou práci děkujeme a nejen do sportovní kariéry mu přejeme hodně štěstí a úspěchů.

Komentář Jiřího Jakubce:
Tomáš je veliký pracant a již od svých studií na vysoké škole měl jasný životní cíl. Ten se mu postupně dařilo naplňovat a zároveň to mělo obrovský přínos pro vrchlabský hokej. Teď přišla konkrétní nabídka, kterou chce Tomáš využít ke svému dalšímu růstu a my mu rádi vycházíme vstříc.
Za odvedenou práci pro náš klub musím Tomášovi složit obrovský dík a přeji mu hodně životních i profesních úspěchů. Byť je to pro náš klub citelná ztráta, tak do budoucnosti hledíme s velkým optimismem. Myslím, že se nám za poslední dobu povedlo v klubu vychovat zdravé a silné jádro odchovanců, kteří se již nyní podílí na výchově naší mládeže a teď dostanou ještě více prostoru.
Nejvýraznější postavou je Patrik Urban, který kromě kapitánské role v A-týmu bude i hlavním tahounem v rozvoji naší mládeže.

Vyjádření Tomáše Jirků:
Neodchází se mi vůbec snadno. Vrchlabí je klub mého srdce a na tom se nic nemění. Celý život ale směřuji ke kariéře trenéra v profesionálních soutěžích a toto nelehké rozhodnutí vnímám jako logický krok k vysněnému cíli.
Chtěl bych moc poděkovat vedení klubu, a to zejména majiteli p. Aleši Cermanovi a sportovnímu manažerovi p. Jiřímu Jakubcovi, za důvěru, kterou ve mě vložili a šanci vést mládež a poslední roky i A-tým. Zároveň bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří mě i klub celou dobu mého působení podporovali, moc si toho vážím.
Poděkování patří i všem hráčům, včetně celého realizačního týmu A-mužstva, za spolupráci a podporu při mém rozhodnutí. Také bych chtěl poděkovat Dádě Urbanové a dalším spolupracovníkům v klubu, kteří nebyli pouze moji kolegové, ale stali se i mými přáteli. Dále děkuji všem našim mládežníkům a jejich rodičům za spolupráci.
Věřím, že se klubu bude i nadále dařit a přeji mým nástupcům hodně štěstí. Sice již nejsem trenérem HCV, ale stává se ze mě jeho největší fanoušek.