HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení letní přípravy mládeže
Mládež

Zhodnocení letní přípravy mládeže

29.06.2023
Lucie Horčičková

V pátek 23.6. skončila mládežnickým kategoriím letní příprava.
Trenéři jednotlivých kategorií přináší hodnocení.

Přípravka

Komentář hlavního trenéra Tomáše Jirků:
Letní přípravu jsme s našimi nejmladšími hokejisty zahájili v úterý 2.5. a celá příprava trvala 8 týdnů.
Součástí přípravy bylo i absolvování testů na suchu, kde máme možnost porovnat výsledky našich mládežníků s ostatními dětmi v ČR dle tabulky od Českého hokeje.
Tréninkové jednotky jsme měli 3x v týdnu, a to v pondělí, v úterý a ve čtvrtek. K tréninkům jsme využívali inline plochu na zimním stadionu, fotbalový stadion a sportovní areál manželů Zátopkových, případně tělocvičnu na ZŠ nám. Míru. V průběhu května a června jsme zařadili do přípravy i návštěvu vrchlabského bazénu.
Přípravné období jsme zakončili v pátek 23.6. společně s ostatními mládežníky na fotbalovém hřišti v Kunčicích nad Labem.
Tento týden máme ještě pro mládež připravené dva dobrovolné herní tréninky. V červenci mají děti prázdniny a v srpnu již pro ně máme připravený bohatý program na ledě.

3. třída

Komentář hlavního trenéra Reného Macha:
Naše kategorie měla tréninky 3x týdně zaměřené především na rozvoj koordinace, rychlosti a herních dovedností. Jednou za 14 dní jsme měli zařazený bazén, ve kterém jsme se věnovali základním plaveckým dovednostem. Výstupní testy nám ukázaly velice pozitivní výsledky. Většina dětí se zlepšila prakticky ve všech disciplínách, z čehož máme radost a je to skvělá motivace do další práce.

4. třída

Komentář hlavního trenéra Davida Chalupy:
S letní přípravou u 4. třídy jsem spokojený. Tréninky byly pestré, věnovali jsme se rychlosti, koordinaci, obratnosti, odrazové síle, vytrvalosti a samozřejmě i hry v tréninku nesměly chybět. Jednou týdně jsme chodili na box, který děti velmi bavil. Během přípravy jsme byli i třikrát v bazénu. Závěrečné testy dopadly celkem dobře, což mě těší. Teď bych chtěl popřát všem hezký prázdniny a v srpnu se uvidíme na zimáku.

Mladší žáci

Komentář hlavního trenéra Patrika Urbana:
Kluci a holky měli letos letní přípravu velice pestrou. Navštěvovali jsme box ve Victory clubu, který se dětem velice líbil a chtěl bych poděkovat Štěpánce, že se o ně perfektně starala. Další dny byl na programu v úterý fotbalový stadion, kde děti pilovaly odrazovou sílu. Následoval kondiční trénink v areálů Vejsplachy a na závěr trénink síly a práce s hokejkou ve čtvrtek na našem zimáčku. Nechybělo samozřejmě spousta her a myslím, že mladší žáky letní příprava bavila.
Za vše mluví výsledky výstupních testů, když se všichni v disciplínách zlepšili oproti vstupním testům.
Nezbývá tedy než mladší žáky pochválit za výbornou letní přípravu.

Starší žáci

Komentář hlavního trenéra Davida Chalupy:
Jsem velmi spokojen jak kluci k letní přípravě přistoupili. Ani s účastí na trénincích nebyl žádný velký problém. Myslím, ze pro kluky byla příprava velmi náročná, ale všichni se s tím porvali velmi dobře. Ve většině případu i závěrečné testy dopadly dobře a bylo tam vidět zlepšení. Teď všem přeji zasloužené volno a už se na ne těším v srpnu na ledě.

9. třída

Komentář hlavního trenéra Ondřeje Chrtka:
22.6. 9. třída ukončila letní přípravu výstupnímy testy. Kluky musím pochválit za celou dobu letní přípravy. U kluků jsem viděl značná zlepšení ve všech faktorech, na které jsme se během letní přípravy zaměřovali. A bylo to vidět i na výsledcích testů. Doufám, že kluci navážou na skvělou práci i s nástupem na ledovou plochu.

Dorost + junioři

Komentář hlavního trenéra juniorů Martina Kozáka:
Junioři a dorostenci za sebou mají dvouměsíční suchou přípravu, kterou zakončili výstupními testy. Testy dopadly u některých dle očekávání, ale bylo tam i dost příjemných progresů, v porovnání se vstupními testy.
Každý týden měli obě kategorie čtyři tréninkové jednotky, jejichž součástí byla i posilovna, běhání nebo box. Dorostenci měli kombinované tréninky i s 9. třídou a junioři s A-týmem.
Celá příprava byla odmakaná od všech hráčů, kteří přišli na trénink.
















Ukončení letní přípravy v Kunčicích nad Labem

Letní přípravu mládeže jsme společně zakončili v pátek 23.6. v Kunčicích nad Labem.