HC Stadion Vrchlabí – Poděkování za uplynulou sezónu
Tiskové zprávy

Poděkování za uplynulou sezónu

03.04.2023
Jiří Jakubec

Vážení zastupitelé města, partneři a hokejoví příznivci,
další sezóna je za námi a tak nastal čas bilancování a děkování. Letošní sezona byla v mnoha ohledech náročná a dramatická, ale nakonec to byla sezóna jednoznačně úspěšná.

Provoz zimního stadionu je stabilizovaný i navzdory turbulentním jevům na trhu s energiemi, zejména díky velice transparentní a dlouhodobé podpoře města Vrchlabí, za kterou musíme poděkovat. Podařilo se nám prodloužit smlouvu s městem na provoz zimního stadionu do roku 2025, kdy sice budeme muset hledat provozní úspory, ale zároveň budeme moci provozovat veškeré naše sportovní i mimosportovní činnosti bez zásadních omezení.

Na poli mládežnického hokeje se stále posouváme malými krůčky vpřed. Neustále se nám rozrůstá členská základna, což je asi nejdůležitější ukazatel naší činnosti. Celkem máme v našem klubu registrováno 180 mládežníků, z toho 174 do 18 let. V praxi to znamená 7 kategorií a 12 týmů, které hrají pravidelné soutěže. V klubu pracují 3 profesionální trenéři, 4 poloprofesionálové a 22 dobrovolníků. Kromě klubových aktivit pořádáme pravidelnou školu bruslení pro nejmenší děti a máme výukový program pro předškoláky, do kterého je zapojeno 14 subjektů, především mateřské a základní školy. Snažíme se o výchovu a sportovní vývoj všech členů našeho klubu, ať už se jedná o ty nejtalentovanější hráče nebo o ty, které sport a hokej vnímají jako obyčejný kroužek. Je to často náročná práce, ale dává nám smysl.

HCS Vrchlabí se zároveň podílel na velice úspěšném průběhu zimní olympiády dětí a mládeže v lednu 2023. Byla to svým významem a rozsahem největší akce, kterou jsme měli možnost organizovat a pořádat. Náš klub, ale především celé město obdrželo jen ty nejlepší hodnocení. Jako nosné téma těchto ocenění se jevil především údiv nad spoluprací mezi všemi organizacemi, které se na pořádání podíleli. Nám už to asi připadá normální a běžné, ale je třeba si vážit toho, že ve Vrchlabí máme mnoho lidí, kteří spolu dokážou výborně komunikovat a pomoci si navzájem mimo rámec svých běžných povinností.

Rád bych zmínil ještě jeden úžasný zážitek, který také není úplně běžný. Tím byla sbírka pro Adama Jindřiška, který je členem našeho klubu. Jak asi víte, tak Adamovi byla před sezónou diagnostikována akutní leukémie a celé jeho rodině se v ten okamžik změnil celý životní rytmus. Přes lidi z hokejového prostředí, zejména p. Mečíře, byla iniciovaná sbírka na pomoc jeho rodině. Rozjela se lavina, kterou nikdo nečekal a dokázalo se vybrat 2 000 000,- Kč. Je to krásný důkaz, že hokejová komunita obsahuje velké množství lidí s dobrým srdcem a ochotou pomáhat.

A samostatnou kapitolou byl A-tým. Po rozchodu s pardubickým Dynamem a prodejem licence na profesionální soutěž, jsme postavili tým z vlastních odchovanců včetně realizačního týmu. Myslím, že nemusím popisovat jednotlivé fáze celé sezóny. Tým postupně dozrával a neustále se stmeloval, protože těch těžkých zkoušek letos absolvoval opravdu hodně. Celá sezóna gradovala v play-off, kdy jsme došli až do čtvrtfinále, kde jsme zdatně trápili favorizované Letňany. Kluci v play-off hráli vynikající hokej, který byl na hraně jejich možností a občas i za ní. Nechali na ledě celé srdce a na výsledku to bylo znát. Kluci probudili euforii i u diváků, kteří dorazili na zápasy v hojném počtu. Náš tým je velice mladý s velkou perspektivou do dalších sezón.
Určitě to není největší sportovní úspěch, kterého jsme kdy ve Vrchlabí dosáhli, ale pro mě osobně je to určitě ta nejcennější sezóna.

Chtěl bych poděkovat Aleši Cermanovi za tu trpělivost jakou s hokejovým klubem má, všem partnerům, představitelům města a především divákům. Díky vám všem jsme mohli zažít krásnou sezónu a my už pracujeme na přípravě té další.