HC Stadion Vrchlabí – Hlavní trenér Tomáš Jirků, asistenti Jan Starý a Ján Bendík
A Team

Hlavní trenér Tomáš Jirků, asistenti Jan Starý a Ján Bendík

07.01.2022
Daniela Udatná

Náš tým bude v soutěži pokračovat pod vedením hlavního trenéra Tomáše Jirků
s asistenty Janem Starým a Jánem Bendíkem.
Změny na trenérských postech by měly být impulzem pro celý tým a přinést oživení herního projevu, který v posledních utkáních nebyl ideální.

Vstupujeme do posledního kola základní části Chance ligy, kde hraje se o hodně. Zatím se pohybujeme na příčkách zajišťujících účast v předkole play-off. Tabulka je ale velice vyrovnaná a vzhledem k letošnímu modelu soutěže jsou všechny týmy motivované bojovat vší silou o každý bod. Máme navíc pouhé 4 body náskok na místa, která znamenají účast v play-down, kde se bude bojovat o setrvání v Chance lize.
Staronový trenérský tým tak nečeká vůbec jednoduchý úkol.

Komentář sportovního manažera Jiřího Jakubce
„Nikdo z vedení našeho klubu není velkým zastáncem změn trenérů v průběhu soutěže, ale v tomto případě to považujeme za správný krok.
Pečlivě jsme promýšleli, komu dáme důvěru a kdo by měl náš tým vést ve zbývající části sezóny, která bude extrémně náročná.
Od začátku jsme věděli, že Tomáš Jirků i Honza Starý by s týmem měli určitě pokračovat. Jenom jsme pátrali, kdo by je měl doplnit. Na stole jsme měli více variant, ale nakonec jsme se rozhodli k relativně odvážnému kroku. Zvolili jsme lidi, kteří nemají tolik trenérských zkušeností, ale mají silný vztah k našemu klubu. K jejich trenérské práci a nasazení máme absolutní důvěru.
My všichni, včetně hráčů, víme, že od teď až do konce sezóny nás čeká v podstatě play-off. Půjde o každý bod.
Věříme, že ve zbývající části sezóny bude rozhodovat morálka, bojovnost a soudržnost, a proto jsme zvolili jména Jirků, Starý a Bendík.
Je to sice odvážná volba, ale díky svému přístupu si ji všichni zaslouží.
Samozřejmě jsme měli i pohovory s hráči, protože hlavně oni budou muset odmakat závěr sezóny na absolutní maximum.“