HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s Jakubem Soukupem
Rozhovory

Na slovíčko s Jakubem Soukupem

26.06.2021
Lucie Horčičková

Šestadvacetiletého gólmana Jakuba Soukupa už všichni jistě znáte. Ve Vrchlabí má za sebou tři sezóny a jak už jsme avizovali, budeme ho v naší bráně vídat i v té nadcházející.
V rozhovoru se dočtete, jak hodnotí letní přípravu v Pardubicích nebo jak teď tráví volné chvíle.

V nadcházející sezoně budeš ve Vrchlabí opět gólmanskou jedničkou, ale kromě toho budeš působit i na pozici trojky v pardubickém Dynamu. Jak se na tyto dvě role těšíš?
Těším se hodně. Vůbec nevím, co od toho čekat, ale v hlavě mám hlavně Vrchlabí. Každý trénink nebo den v Pardubicích by pro mě byl taková třešnička, nebo něco navíc, za co bych byl moc rád.

Celou letní přípravu absolvuješ letos v Pardubicích. Jak se ti tam líbí a jak bys zhodnotil tréninky na suchu?
Musím říct, že je to jedna z nejtěžších letních příprav, jakou jsem zažil. Zároveň mě to baví, užívám si každý den, který tu můžu být. Každý trénink tomu chci dát co nejvíc a cítím na sobě, že je to tak správně.

Jsi se svými výkony spokojený?
To je otázka spíše pro trenéry. Ale osobně se cítím velmi dobře.

S Pardubicemi jste vyjeli na konci května už i na led, tak jak se zatím cítíš?
První tréninky na ledě jsou vždy o tom, se do toho znovu dostat, zvyknout si na výstroj a hlavně na brusle. Pak už je to v pohodě. Bylo to oživení letní přípravy.

Na poslední týden suché přípravy jste vyrazili na soustředění do Deštného v Orlických horách. Jaký tam máte program?
Program je velmi náročný. Každý den se běhají různé úseky, většinou do kopců. Dnes jsme byli vybíhat sjezdovku, což bylo hodně psychicky i fyzicky náročné. Ale znovu říkám, jsem rád, že tu můžu být.

Za měsíc se začíná trénovat na ledě i u nás a ty by ses měl už na tyto tréninky ke klukům přidat. Jak se na celou novou sezónu těšíš?
Těším se, sezóna bude velmi zajímavá, protože na konci padá hodně týmů. Bude důležité držet si odstup od posledních míst a zároveň se pokusit být v tabulce co nejvýš, jako v minulé sezóně.

V našem klubu působíš také jako trenér mládeže. U jaké kategorie letos budeš?
Většinou pomáhám, kde je potřeba, nebo kde vypadne trenér. Osobně se ale nevnímám jako klasický trenér. Hodně si všímám gólmanů a snažím se upozorňovat na maličkosti, kterých si všimnu.

Co vás teď s mládeží během léta čeká?
Čekají nás kempy a soustředění, ale mě osobně se to bude týkat až se vrátím z Pardubic. Kluci a holky se už určitě těší. Minulý rok, bohužel, nebyla možnost k trénování a chybí jim to.

Jak jsi teď během letní přípravy trávil volné chvíle?
Hlavně odpočíváním a regenerací mezi tréninky. S přítelkyní jsme konečně mohli vyrazit do kina nebo na večeři, což jsme po té dlouhé době ocenili.

Stihl jsi už nějakou dovolenou, nebo je to teprve v plánu?
Máme spíš naplánované nějaké víkendy. Proběhne nějaké wellness nebo něco podobného a potom už bude začátek na ledě.

Foto: HC Dynamo Pardubice