HC Stadion Vrchlabí – Aktuální informace
A Team

Aktuální informace

14.10.2020
Lucie Horčičková

Sportovní manažer klubu Jiří Jakubec přináší stručné zhodnocení úvodu sezóny a několik aktuálních informací.

Zhodnocení úvodu sezóny
Jak všichni víte, tak jsme se poměrně dlouho rozhodovali, zda přijmeme možnost účasti v Chance lize a proto jsme se sestavováním a přípravou týmu na tuto náročnou soutěž začali o trochu později než většina konkurentů. I přesto se nám ve spolupráci s pardubickým Dynamem podařilo sestavit konkurenceschopný tým s velkým potenciálem do budoucna. Hodně jsme při výběru hráčů dbali na jejich charakter a snažili se o to, aby v týmu bylo několik starších a zkušených lídrů, kteří půjdou mladším hráčům příkladem. Zatím je velice brzo na nějaké hodnocení, ale myslím si, že v kabině nám to funguje velice dobře a v této složité sezóně, kde je a ještě určitě bude mnoho změn, považuji právě soudržnost týmu za základní stavební kámen pro zdárné absolvování této sezóny. Zatím se nám podařilo odehrát 6 zápasů, kdy jsme 3x vyhráli a 3x prohráli. Na nováčka a vzhledem k našim ambicím to považuji za velice slušný start do sezóny a především mám radost, že nám fungují ty základní věci, na kterých jsme tento tým postavili. Dobře nám to zatím funguje v brankovišti, kde Jakub Soukup i Oliver Štěpánek předvedli velice slušné výkony. V poli nám fungují zkušení hráči, vedle kterých sbírají zkušenosti a hokejově pomalu rostou i mladí kluci z Pardubic. Na vyšší soutěž se celkem zdárně adaptují i místní odchovanci, což byl a je také velice důležitý aspekt, který je podmínkou pro dlouhodobější udržení tohoto projektu.

Spolupráce s Pardubicemi
Jsme partnerským týmem pardubického Dynama, takže jste jistě zaznamenali, že dochází k častému pohybu hráčů mezi kluby oběma směry. To je základní princip spolupráce a budeme to v rámci možností podporovat. Pokud to má být pro oba týmy prospěšné a hokejově i ekonomicky smysluplné, musí být spolupráce co nejužší a pokud možno i maximálně provázaná. Je to pro nás první rok a všichni se to učíme, ale jsem přesvědčený, že jsme na správné cestě a že do budoucna tento model budeme stále více rozvíjet a posouvat dál.

Současná situace
Na aktuální situaci, kdy nemůžeme ani společně trénovat, natož hrát, nebyl nikdo připraven. Je to pro nás nová zkušenost, která není nijak příjemná, ale věřím, že se nám ji podaří zvládnout a že budeme moci plnohodnotně pokračovat v letošní sezóně. Je zřejmé, že se budeme minimálně v průběhu letošního ročníku potýkat s různými omezeními a že do standardního průběhu to bude mít hodně daleko. Jak jsem již uvedl, tak na takovouto situaci není a nebyl nikdo připraven a učíme se v tom fungovat. Pro nynější situaci je charakteristické, že se neustále něco mění a je potřeba rychle a pružně reagovat, a to doslova ze dne na den.

Poděkování
Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří i v této době a situaci na sport obecně a na vrchlabský hokej nezapomněli a podpořili nás. Víme, že dnes jsou v popředí zájmu vyšší priority než jsou hokejové výsledky, ale Vaše podpora je pro nás životně důležitá. Chtěl bych poděkovat především majiteli klubu Aleši Cermanovi a hlavnímu partnerovi Petru Dědkovi, kteří tento projekt vymysleli a podporují. Dále všem ostatním partnerům, kteří přes nelehkou situaci rovněž podporují náš hokejový klub a také městu, které nám vytváří výborné podmínky. Nemohu zapomenout ani na skalní fanoušky, kteří např. zakoupením permanentky dali jasně najevo, že vrchlabský hokej milují a podporují ho bez ohledu na okolní podmínky. Na závěr pouze konstatuji, že momentálně striktně dodržujeme veškerá vládní nařízení a to proto, že věříme, že je to nejkratší cesta, jak vrátit zpět na zimní stadióny hokejisty i fanoušky. A protože vítězí ten, kdo věří, tak i my věříme ve vítězství, které pro nás znamená zápasy odehrané před našimi diváky.