HC Stadion Vrchlabí – Vyjádření k aktuální situaci v našem klubu
Tiskové zprávy

Vyjádření k aktuální situaci v našem klubu

11.09.2020
Lucie Horčičková

Sportovní manažer klubu Jiří Jakubec přináší vyjádření k nynější situaci, která postihla náš klub.

Vážení vrchlabští hokejoví příznivci,

jak jsme Vás již informovali, v našem týmu se objevila nákaza, dnes tak populárním virem, Covid-19. Dle našeho názoru jsme postupovali maximálně obezřetně, ale není a nebude reálné se tomu vyhnout.
Díky provázanosti našeho A-týmu s mládeží se nutná opatření, bohužel, týkají i několika mládežnických kategorií.
V současné chvíli absolvovali všichni hráči a členové užšího realizačního týmu testy na přítomnost viru Covid-19 a momentálně jsou v domácí karanténě. Jelikož jsme zaznamenali celkem dost dotazů, jak to s hráči vypadá a také několik nepřiměřených reakcí, chci Vám k tomuto sdělit pár informací.
Pozitivních případů máme 21, ale k dnešnímu dni je již většina hráčů bez příznaků a u některých ještě doznívají drobné příznaky srovnatelné s běžnou chřipkou.

Rozhodně tedy není žádný důvod k panice. Věříme, vše tomu i nasvědčuje, že tuto situaci dobře zvládneme. Ke společnému tréninku se budeme moci sejít až po absolvování 10 denní karantény od data odběru testu. Předpokládáme tedy, že to bude v neděli 20.9.2020.
Zároveň jsme požádali svaz, aby nám odložil ještě středeční domácí zápas s Litoměřicemi (23.9.2020) a bylo nám vyhověno. Pokud se tedy nestane něco vyjímečného, zahájíme prvoligovou sezónu v sobotu 26.9.2020 na Slávii.

Situace pro nás není jednoduchá, musíme sledovat veškeré aktuální dění a reagovat na opatření, která se dotýkají provozu našeho klubu a pochopitelně se dotknou také Vás, fanoušků.
Dnes ani nedokážeme odhadnout, kolik Vás budeme moci pustit na první domácí zápas. Ale vždy jsme byli jeden soudržný tým a v této situaci budeme Vaši podporu potřebovat mnohem víc než kdy jindy.
S mnohými z Vás jsem mluvil a tu soudržnost mezi fanoušky a týmem cítím. I když všude okolo můžeme pozorovat, že vinou různých opatření jsou nízké návštěvy, já věřím, že Vy nás v tom nenecháte a přijdete nás podpořit. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom tým připravili na úspěšný start do sezóny a i když ten start bude odložený, tak nakonec zvítězí ten, kdo věří.