HC Stadion Vrchlabí – Dosavadní kádr rozšiřují hráči Dynama
A Team

Dosavadní kádr rozšiřují hráči Dynama

30.07.2020
Daniela Udatná

Hokejová sezóna se kvapem blíží a tak bychom vás rádi informovali o aktuálním dění v našem klubu. Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu, pro vás shrnul vše nejdůležitější.

Nejprve bych se rád stručně vyjádřil k aktuální situaci ohledně Corona viru. Ta je značně nepřehledná a je velice obtížné predikovat, jaký bude následovat další scénář. Jsme ve spojení s lékaři, hygieniky i s ČSLH a zatím existuje mnohem více otázek než odpovědí. Můj čistě soukromý názor je v souladu s mnoha špičkovými lékaři, kteří tvrdí, že preventivní opatření jsou přehnaná a neadekvátní vůči nastalému riziku a to celosvětově.
K dnešnímu dni jsou v ČR v karanténě již desítky sportovních kolektivů a to je momentálně období, kdy většina sportů nemá svoji sezónu. Možná se mýlím, ale věřím, že pokud strach a paniku z nakažení nevystřídá selský rozum, tak bude velice obtížné obnovit veškerý společenský život včetně sportovních akcí i hokeje. My se snažíme dodržet veškerá nařízení i pravidla, ale pokud se nezmění úhel pohledu na Corona virus v celé společnosti, tak je to spíše otázka času, kdy se to dotkne i našeho týmu.

Tak jako většina profesionálních týmů, tak i ten náš začal tento týden s přípravou na ledě. A to stylově v Pardubicích. U nás budeme mít led až od 4.8. a tak jsme rádi přijali nabídku z Dynama, že můžeme začít s přípravou na ledě v Pardubicích již od 28.7. Tento týden bude věnován nabírání kondice a poprvé došlo k propojení hráčů, kteří absolvovali letní přípravu ve Vrchlabí a první skupinou pardubických hráčů.

Přípravu jsme zahájili v tomto složení:

G: Jakub Soukup, Martin Abrahám, Ondra Holubec
Z pardubické strany chyběl Oliver Štěpánek, se kterým pro náš tým počítáme, ale prozatím zůstává v kádru pardubického Dynama.

O: David Kajínek, Ján Niko, Tomáš Jirků, Tomáš Kynčl, Jakub Moník, Marek Voženílek, Tomáš Linhart
Z Pardubic se přidali: Jan Oliva (2000), Daniel Blažej (2000) a Vojtěch Faltys (1997).

Ú: Pavel Mrňa, Patrik Urban, Tomáš Nouza, Jiří Hozák, Martin Heřman, Ondřej Chrtek, Filip Moník, Radim Šlaicher(2002), Albert Cerman (2003)
Útok dále doplnili: Lukáš Kučera (1999), který je u nás na try out (působil v zámoří) a poté pardubičtí hráči Ondřej Matýs (1999), Michal Pochobradský (1999), Michal Machač (1999) a Ondřej Rohlík(2001).
Ze všech hráčů absentuje pouze David Chalupa, který se k týmu připojí 4.8.

Tento týden vnímáme a pojímáme jako klasický první týden na ledě, kdy se hodně bruslí a taky to dost bolí. Pro náš tým je skvělé, že se mohli kluci poprvé potkat spolu jak na ledě, tak mimo něj. Rozhodně by to neměly být veškeré přesuny, které se mezi Pardubicemi a Vrchlabím udály. Je to takový hrubý základ, se kterým začínám intenzivně pracovat a který má dle mého soudu dost slušný hokejový i lidský potenciál. Navíc by v průběhu sezóny měly pohyby fungovat oběma směry.

Další a podrobnější informace o nových hráčích dodáme v průběhu srpna.
Uvidíme, jak se vše bude dále vyvíjet, ale už se začínám těšit na první zápasy a doufám, že u toho budou s námi moci být i naši skvělí a věrní fanoušci.

K přesunu pardubických hráčů se vyjádřil i člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický:

„Trenéři měli od půlky června k dispozici velkou část týmu, postupně, jak se uvolňovaly opatření, jej doplňovali i hráči ze zahraničí. Vzhledem k tomu, že máme letos možnost spolupráce s naším partnerským týmem ve Vrchlabí, máme kádr A-týmu hodně široký. Kvůli blížícímu se startu Generali Česká Cupu a také startu přípravy partnerského týmu HC Vrchlabí, bylo nutné provést první zúžení kádru. Hráči, kteří byli přeřazeni na soupisku Vrchlabí budou nadále k dispozici našim trenérům formou hostování a střídavých startů. Je teď na nich, jakou pozici si vybojují v sestavě Vrchlabí. Mají možnost hrát klíčové role v kvalitní soutěži. Další zúžení proběhne v následujících týdnech.“