HC Stadion Vrchlabí – Martin Abrahám uspořádal Brankářský kemp
Rozhovory

Martin Abrahám uspořádal Brankářský kemp

03.03.2020
Renáta Jarošová

Nejenom oblíbený brankář našeho A-týmu, ale i trenér budoucích hokejistů, to je Martin Abrahám, který každý týden předává své zkušenosti naši hokejové mládeži. A aby na tom byli ještě lépe, rozhodl se uspořádat brankářský kemp, který se konal v pondělí 2.3.2020.

Celodenního speciálního tréninku zaměřeného pouze na brankáře se zúčastnilo celkem 12 brankářů. Vyzkoušeli si jak pohyb a zákroky na ledě, tak i trénink na suchu a v tělocvičně. Po celém dni doslova odpadli nejenom účastníci kempu, ale i trenér. Tak věříme, že to bylo přínosné a naše hokejová mládež bude mít zase o něco lepší skóre. A jak na celý brankářský kemp nahlížel hlavní organizátor Martin Abrahám?

Jak vznikla myšlenka zorganizovat brankářský kemp u nás na ledě ve Vrchlabí?

Jelikož pravidelně jezdím pomáhat na svazové brankářské kempy, tak jsem se rozhodl to udělat pro naše kluky tady přímo ve Vrchlabí a to hlavně proto, aby nemuseli nikam dojíždět a byli na vlastním ledě. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří se na tom podíleli.

V čem spatřuješ výhodu brankářského kempu oproti klasickým tréninkům, které s mládeží absolvuješ každý týden?

Především individuální přístup ke každému brankáři. Další výhodou je, že na gólmany máme více času než při normálním tréninku. Pří normální tréninku se věnujete brankářům zhruba 15-20 minut a tady na ně máme celý den.

Co tě nejvíce baví na trénování dětí/mládeže?

Největší radost mám z té energie kluků. Děti do toho jdou naplno, s radostí, dělají to opravdu srdcem. A pro ně je největší motivace to, že dělají svůj nejoblíbenější koníček, do kterého dávají vše. Díky tomu je u nich vidět, jak se rychle zlepšují a dělají obrovské pokroky. Jejich energie je zároveň moje motivace, a pak když je vidím na našem zápase, nechci je zklamat.

V čem dle tebe tkví největší progres mládeže a jaké jsou tvé plány s brankáři do budoucna?

Každý trénink kluky posouvá když ho dělají na maximum. Jak jsem již říkal, máme na ně celý den a ten progres je vidět o něco více než normálně. Kluci se snažili a musím je všechny pochválit. Jak se říká: „Bez tréninku není šampiona, (smích) takže v příští sezóně mám v plánu dělat brankářské kempy častěji!“