HC Stadion Vrchlabí – Celkové shrnutí situace v A-týmu...
Tiskové zprávy

Celkové shrnutí situace v A-týmu...

22.07.2019
Daniela Udatná

Jiří Jakubec, sportovní manažer klubu, Vás seznámí s celkovou situaci v našem A-týmu před letošní sezónou.

Pokud to mohu na úvod stručně shrnout, pak máme z 90% hotovo a zbývají doladit drobné detaily. I přesto, že základ týmu z loňské sezóny zůstává, tak s trochou nadsázky lze nazvat tým pro letošní sezónu jako hvězdný. Měli by se v našem týmu opět objevit mistři světa, vítězové extraligy a hráči z předních příček v historických tabulkách bodování v naší nejvyšší soutěži.

K sestavě:
Začnu tedy od základu, tj.od realizačního týmu. Dvojice Baďouček, Hlaváč se osvědčila, Václav se v II.lize brzy zorientoval, s čímž mu hodně Petr pomohl a vloni jsme předváděli dobrý hokej. Tým byl dobře připraven i pro play-off a tak nebyl důvod do složení pro letošní sezónu zasahovat. Vloni jsme cíl sice nesplnili, ale chyběl opravdu malý krůček.

Gólmani:
Jak jsme již avizovali, tak v bráně zůstávají Kuba Soukup a Martin Abrahám. Kuba Soukup je dle mého názoru absolutní top gólman, nejenom pro II.ligu a vloni to dokázal jak v základní části, tak v play-off. Letos měl i nějaké nabídky z Chance ligy, ale dal přednost angažmá ve Vrchlabí, kde chce vychytat postup a z toho mám velikou radost.
Martin nemá jednoduchou úlohu, ale dlouhodobě odvádí pro tým skvělou práci. Já doufám, že letos bude za svoji píli a pracovitost odměněn a bude mít lepší a šťastnější sezónu.

Obrana:
Ta zůstává bez vážnějších zásahů - Jan Bendík, Tomáš Jirků, Martin Vágner, Jirka Vašíček, Jakub Moník, Tomáš Kynčl a z MTF HK by se k nám opět měl připojit Štěpán Havránek. Navíc dohodneme střídavé starty pro naše odchovance, kteří působí v juniorce MTF HK – Tomáše Peričku a Honzu Boukala. Tohle je pro II.ligu výborný základ. Uvidíme, jak bude základní část probíhat, ale jsem přesvědčený, že v obraně v průběhu sezóny již nebudeme provádět zásadní změny. Uvažujeme maximálně ještě o jednom obránci, který by byl silný ve hře na modré, zejména do přesilovek.

Útok:
Největší změny se odehrály v útoku a to ne ledajaké. Jak jsme očekávali, tak odešlibratři Půlpáni do Nové Paky. U nás odvedli kus dobré práce a je potřeba jim poděkovat a popřát hodně zdaru v novém působišti (vyjma zápasů s námi).
Naopak zůstávají Pavel Mrňa, Patrik Urban, Jirka Hozák, Tomáš Bláha, Lukáš Kastner. Z MTF HK by se k nám měl do útoku připojit opět Štěpán Matějček. Vedle zkušených hráčů by se měli ohrávat mladíci Filip Moník, David Chalupa a Tomáš Šlaicher.
Všechny top posily jsme již představili a myslím, že k nim není potřeba další komentáře.
Jan Hlaváč
Jarda Bednář
Petr Sýkora
Pro nás je důležité, že všem třem hokej stále opravdu chybí a všichni se na další sezónu těší.

Letní příprava:
Místní kluci spolu s juniory absolvovali pod vedením V.Baďoučka společnou letní přípravu a myslím, že jsou dobře připraveni. Máme ambiciozní cíl a sestava tomu odpovídá. Máme se na co těšit. Málo týmů má ve svém středu 2 mistry světa, 2 členy klubu kanonýrů, 3 vítěze extraligy a vítěze KHL, natož ve II.lize!!!! Zatím to jsou jen jména na papíře, ještě je potřeba z toho udělat tým, který bude bojovat a tahat za jeden provaz. Je zřejmé, že nemáme nejmladší tým, ale věřím, že máme dobrou směs, kde nechybí absolutní mládí, střední generace i nejzkušenější bardi. A domnívám se, že takto je to správně. Pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti, tak jako mladý hráč jsem největší pokrok udělal vždy jen po boku zkušených hráčů. Čeká nás ještě hodně práce, ale moc se na to těšíme.

K systému soutěže:
Již jsem se k tomu vyjadřoval, ale chci se k tomu ještě jednou stručně vrátit. Je veliká škoda, že loňský a velice atraktivní model byl opět překopán. Letos se vše podstatné odehraje pouze v rámci skupiny a s největšími aspiranty na postup se můžeme potkat až v kvalifikaci, pokud se tam dostaneme. Těch zápasů se stejnými týmy bude opravdu hodně a dle mého atraktivita soutěže opět trochu klesne. Nicméně nevadí, my jsme pro úspěch a zatraktivnění této sezóny udělali maximum a doufám, že se to na hře a výsledcích našeho týmu projeví.

K fanouškům:
Jak jsem již v předchozím textu uvedl, tak se domnívám, že jsme pro letošní sezónu připravili opravdu výjimečný kádr plný osobností. Věřím, že bude fungovat i lidská chemie v kabině, protože zůstal skvělý základ z loňské sezóny a všichni nově příchozí jsou vynikajícími, výraznými osobnostmi, které v pohodě do party zapadnou. Takže se všichni máme na co těšit.
Již jsem měl první schůzku s našimi Supras, kde jsme si vyjasnili některé věci, které se nám nelíbí jako pyro v areálu ZS a sprosté pokřiky. Ale především jsme si potvrdili, že se budou účastnit minimálně v podobném počtu jako vloni a i oni se na novou sezónu hodně těší.
Už takto patříme v návštěvnosti dlouhodobě na špičku II.ligy a věřím, že to letos potvrdíme. Také dlouhodobě tvrdím, že naši fanoušci jsou šestým hráčem a že jsou součástí našeho týmu.
Vzhledem k tomu, že jsme udělali kroky, které by měly posunout úroveň naší hry zase o level výš, čemuž odpovídají i náklady, upravili jsme vstupné na aktuální částky. Zde jsme tradičně velmi výrazně zvýhodnili permanentní vstupenky.

Jednorázové vstupné:
Dospělí 100,-
Zvýhodněné (důchodci/ děti) 70,-< /p>

Permanentky:
Dospělí 1400,-
Zvýhodněné (důchodci/ děti) 1000,-

Myslíme si, že takto nastavené vstupné je zcela adekvátní k úrovni, kterou se A-tým ve Vrchlabí prezentuje.

K přípravnému období a přátelským zápasům:
Na led vyjedeme 5.srpna a budeme mít tak více než měsíc na kvalitní přípravu, dobrání kondice a učesání sestavy.
Mrzí mě, že nedopadly žádné přátelské zápasy s účastníkem Chance ligy, ale ty není jednoduché dohodnout. Z přátelských zápasů tak považuji za nejzajímavější ty se Šumperkem, který bude mít velice kvalitní kádr.
Oproti avizovaným přátelským zápasům, velice pravděpodobně přibude ještě jedno zajímavé utkání a to 12.8. od 20.00 s loňským vítězem asijské ligy, ruským týmem PSK Sakhalin. To bude dost exotický soupeř, ale pravděpodobně velice kvalitní, protože např. vloni porazil Kadaň 8:1. Většinu jeho kádru tvoří ruští hokejisté a někteří i se zkušenostmi z KHL.

Ještě bych Vám chtěl připomenout přátelské fotbalové utkání našeho A-týmu HCSV s B-týmem FC Vrchlabí, které se uskuteční v pátek 2.8. od 18.00 na našem krásném fotbalovém stadionu. Předběžně svoji účast přislíbil Jarda Bednář, Jirka Vašíček i Petr Sýkora, takže nás přijďte podpořit.