HC Stadion Vrchlabí – Ve finále se postaví HC Stadion Sokolovu
Preview k zápasu

Ve finále se postaví HC Stadion Sokolovu

23.03.2019
Lucie Horčičková

V úterý 19. března 2019 se Stadionu podařilo ukončit 2. kolo play-off v Kolíně, kdy Vrchlabí zvítězilo, díky hattriku Jana Bergera, 4:2. Nyní čeká naše hráče další soupeř, a to Sokolov.
První utkání finále se odehraje již tuto neděli 24. března 2019 v 17:30 v Sokolově a hned v úterý 26. března se Sokolov představí na našem vrchlabském stadionu.

HC Stadion Vrchlabí již vyřadil z play-off dva soupeře - nejprve Děčín (3:0) a poté i Kolín (3:1). V Kolíně mohli diváci vidět velice napínavé utkání. První branku utkání vstřelil Josef Malý, kterou dostal Kolín do vedení. To si vrchlabský Jan Berger nenechal líbit a dvě minuty před koncem první třetiny vyrovnal skóre na 1:1. Druhá třetina přinesla opět dvě branky, které vstřelili za oba týmy stejní hráči. Nejprve navýšil skóre na 2:1 Berger, ale na konci třetiny se podařilo vyrovnat Malému. Třetí třetina byla pro diváky velice napínavá. Vrchlabští hráči si nechali to nejlepší pro své fanoušky až nakonec. Dvě minuty před koncem vstřelil rozhodující branku Vrchlabí Jan Berger a poté v čase 59:11 skóroval ještě Radek Pilař.

Nyní Stadion čeká další soupeř, kterým je HC Baník Sokolov. Ten se ve čtvrtfinále play-off utkal proti Nymburku, který se mu podařilo porazit 3:0 na zápasy. V semifinále bojoval Sokolov o postup s Mostem. V první utkání zvítězil Sokolov 9:5, ve druhém 4:3sn a již v neděli 17.3. se mu podařilo vyřadit Most, kdy opět vyhrál 9:1.

Během základní části spolu týmy sehrály dvě utkání a obě vyhrál Stadion 1:0.