HC Stadion Vrchlabí – Tolik bodů? Pravděpodobně v deváté třídě, vzpomíná Patrik Urban
Ohlasy k zápasu

Tolik bodů? Pravděpodobně v deváté třídě, vzpomíná Patrik Urban

15.09.2017
Alan Šrámek

Patrik Urban v den utkání se Dvorem Králové oslavil své čtyřiadvacáté narozeniny a nutno podotknout, že je oslavil ve velké stylu. Celkem pěti body se podílel na vítězství Vrchlabí nad Dvorem Králové 7:2. Třetí lajna si celkově vedla velmi dobře, když byla celkově u pěti branek domácího celku.

K prvnímu utkání zvolil trenér Petr Hlaváč třetí formaci velmi šikovně a ta se mu za jeho důvěru odvděčila. David Pojkar vytěžil čtyři body, stejný počet bodů nasbíral také Michal Pšurný. Ještě o bod více si připsal právě Patrik Urban.

"Sedli jsme si a řekli si co chceme hrát, což se dařilo celý zápas, bodově to určitě vypadá dobře, ale důležité jsou tři body."

Spolupráce Miškovského, Urbana a Pšurného byla hodně znát. Do toho jim dirigoval obranu Pojkar a mladíček Chleborád, který v utkání alternoval s Havránkem. Tato pětice vypadala v utkání se Dvorem, že se nezastaví před ničím.

"Doufám, že ano. S klukama se začínáme sehrávat a doufám, že to takhle půjde dál," dodal domácí útočník na otázku, zda-li tato formace vydrží i nadále ve stejném složení.

Pět bodů za dvě branky a tři asistence v jednom utkání druhé ligy není rarita, ovšem nestává se to každé druhé utkání. Kdy naposledy se to Patrikovi povedlo?

"Ehm, (smích) pravděpodobně v deváté třídě, kde jsem za zápas pár bodů posbíral. A pak jsem ještě zažil pár pětibodových tréninků."

O výsledku a výkonech mužstva se toho řeklo dost, vedení klubu před zápasem přichystalo několik velkých překvapení pro své fanoušky. Tím největším bylo představení nového loga a dresů, které byly naráz slavnostně odhaleny před utkáním na ledové ploše.

"Určitě je to super změna, moc se mi to líbí, snad jsme dresy dobře pokřtili," dodal směrem k novým dresům oslavenec utkání.

Vítězství ve Vrchlabí si nenechalo ujít celkem 1140 přítomných diváků, kteří fandili svým týmům a hnali je kupředu po celé utkání.

"Atmosféra super. Jen se potvrdilo, že máme nejlepší fanoušky ve druhé lize," přidal na závěr nejlépe bodující hráč v utkání."

Foto: Petr Kraus