HC Stadion Vrchlabí – Krsek nabídkou od Filipa nepohrdl. Příště to bude ještě lepší, hlásí
Ohlasy k zápasu

Krsek nabídkou od Filipa nepohrdl. Příště to bude ještě lepší, hlásí

27.08.2017
Lucie Horčičková, Jakub Slunečko

Radek Krsek je mladým odchovancem Vrchlabí, který by měl podle trenéra Hlaváče v nové sezoně dostávat více prostoru. Loni strávil převážnou část sezony v Nové Pace, ale už během přípravy dvaadvacetiletý forvard dokazuje, že si místo v útoku Vrchlabí zaslouží. V 19. minutě zápasu proti hradecké juniorce ujel obraně a překonal brankáře parádní kličkou do bekhendu.

„Chvíli jsem ani nevěděl, jak jsem zpracoval nahrávku od Filipa, a potom to už šlo samo,“ smál se mladý útočník spolupráci s vrchlabským kapitánem Martinem Filipem. Přihrávka přes půlku hřiště od velezkušeného Filipa měla opravdu oči a Krsek už se postaral o zbytek.

Jeho klička mimo dosah brankáře Bartozela znamenala vyrovnání na 1:1. Následně začala přetahovaná, během které se Hradec ještě dvakrát ujal vedení, domácí Stadion ho ale dokázal pokaždé dotáhnout.

„Kluci jsou mladí, bojují o extraligu a je na nich vidět, že mají velkou fyzičku a kondici. V tom jsou jinde než my,“ okomentoval tým soupeře Krsek. I přesto to bylo nakonec domácí Vrchlabí, kdo se radoval z vítězství. Za stavu 4:4 totiž v prodloužení rozhodl přesnou střelou k tyči Tomáš Jirků.

„Zápas to byl docela dobrý. Zatím se s novou sezonou seznamujeme. Na ledě jsme byli párkrát, ale trénujeme teď už naplno. Během dalších zápasů to bude určitě lepší,“ řekl směrem k dalším přípravným zápasům Krsek.

Mezi 211 přítomnými diváky měl i on svůj malý fanklub. „Přijeli rodiče i brácha, který teď hraje v Litvínově, tak jsem za to hrozně rád,“ těšilo vrchlabského útočníka. Jeho o čtyři roky mladší bratr Filip je taktéž odchovancem Stadionu.

Snad i Radek Krsek bude v nové sezoně postupovat hokejově dál. Přípravný zápas proti hradecké juniorce ukázal, že potenciál v něm trenér Hlaváč vidí správně. „Jediný hráč, který si loni zasloužil více prostoru, byl Radek Krsek. V Nové Pace si vedl výborně. Letos svou šanci určitě dostane,“ řekl ke Krskovi už dříve šéf vrchlabské lavičky.