HC Stadion Vrchlabí – Změny v kádru soupeřů: Které tváře se představí proti Vrchlabí
A Team

Změny v kádru soupeřů: Které tváře se představí proti Vrchlabí

24.07.2017
Alan Šrámek

Nová sezóna se pomalu ale jistě blíží. HC Stadion Vrchlabí je v tréninkové fázi včetně nejzvučnější posily Pšurného. My si nyní představíme týmy naší druholigové skupiny a společně se podíváme, kteří hráči přišli a kteří naopak odešli. Kdo se v nadcházející sezóně představí na ledě Vrchlabí jako soupeř? To se dočtete v našem článku.

HC Letci Letňany

Letci budou v letošní sezóně druholigovým nováčkem. V uplynulé sezóně se snažili o postup do druhé ligy, ovšem před vysněným cílem jim zasadil stopku Dvůr Králové nad Labem. Licenci nakonec klub z Prahy koupil od odstoupivší Techniky Brno. Kormidla se ihned ujmul rodák ze Světlé nad Sázavou, Aleš Totter. Ten loni pomáhal zachraňovat v první lize Most, což se nakonec nepodařilo. V Letňanech se rozhodli pro pokračování s mladým kádrem ze svých vlastních řad, které by měly být doplněny případnými posilami na střídavý start z obou pražských „S“. Momentálně v Praze probíhá Try Out camp. Na konkrétní jména si budeme ještě muset počkat. Fanouškům Stadionu bude ovšem jedno jméno známé, svou šanci zkouší dostat v Letňanech Daniel Svoboda, který ještě v loňské sezóně oblékal dres Stadionu.

HC Draci Bílina

Draci budou chtít v přístí sezóně trápit favority jako tomu bylo doposud. Hokejisté Bíliny zažívají dril letní přípravy, ovšem k posilám je Miroslav Kanis vcelku chladný. "Zatím nic není hotové. Času do nové sezóny je stále hodně" prozradil majitel klubu. Bílina se bude v nové sezóně prezentovat novým webem, ovšem to je vše, co na sebe Draci oficiálně prozradili.


TJ HC Řisuty

Ve Slaném se mohou těšit z uzavřené spolupráce s olympijským vítězem z Nagana, Martinem Procházkou, který bude i další rok na střídačce Buldoků. Jemu bude dělat i nadále asistenta Martin Kašák. Oficiální web hokejového klubu napsal, že tým opustí několik zkušených hráčů, avšak kapitán Matěj Kos bude v týmu působit i nadále. Brankářská dvojice by měla zůstat stejná. Mezi tyče se postaví Ilašenko, jemuž bude krýt záda Chabr. Obrana Řisut by měla zůstat takřka beze změn, ale naopak do útočných formací se bude ještě patrně dosti zasahovat. Pravděpodobně se do Řisut podívají hráči kladenských rytířů, se kterými se Buldoci dohodli na spolupráci.


HC Děčín

V Děčíně se pilně trénuje na nadcházející sezónu. Klub momentálně testuje několik nových hráčů, avšak vedení Medvědů nechce být zatím nikterak konkrétní a jména nových posil oznámí až v době, kdy se půjde poprvé na led. Tak se nechme překvapit, koho Medvědi představí pro letošní sezónu.


HC Baník Sokolov

Baníku se loňská sezóna hrubě nepovedla a klub ze Sokolova se musel poroučet do kraje. Nakonec však bylo vše jinak a odkoupením licence od Klášterce nad Ohří se má začít Sokolovu blýskat na lepší časy, jak řekl předseda klubu Václav Dobromysl. Evidentně to myslel vážně. Baník přivedl zpět rázného obránce Petra Přindiše, kterého si každý vybaví kvůli jeho image, včetně dlouhých vousů. Tento obránce působil poslední dva ročníky ve WSM lize, kde hájil barvy Ústí nad Labem, Přerova, ale také pražské Slavie. Dalším známým jménem v kabině Baníku bude Pavel Kuběna. Ten přichází ze zámořské FHL, kde nosil dres Berlin River Drivers. Nový trenér Michal Jäger může počítat také s obránci Miroslavem Kunclem, Patrikem Zicho a útočníky Ondřejem Touškou a Františkem Málou (všichni loni Klášterec nad Ohří).


TJ HC Jablonec nad Nisou

Mnoho oficiálních informací, či vyjádření klub ven nepouští a je tedy těžké dohledat, jak bude jablonecký kádr vypadat příští sezónu. Dá se očekávat, že kostra týmu zůstane i nadále stejná, popřípadě budou Vlci spoléhat na spolupráci s Bílými Tygry z Liberce.


HC Kobra Praha

Pražané ovládli loňskou základní část, ale nakonec se museli z Play Off poroučet, když si s nimi poradili Vlci z Jablonce. Stejně tak, jako jejich posledních soupeř v Play Off, jsou na tom Pražané s informacemi velmi opatrní. I tady se dá jen polemizovat a předpokládat spolupráce s pražskou Spartou.


HC BAK Trutnov

Stejně tak jako v Letňanech, tak také v Trutnově probíhá Try Out, kde se představí několik zájemců o angažmá u místních draků a poté se teprve v klubu u řeky Úpy rozhodnou, koho si vyberou a komu nabídnou smlouvu. Na lavičce Trutnova zůstane i nadále osvědčená trenérská dvojice Půlpán – Petera. Trutnov zatím oficiálně nepotvrdil jedinou posilu, ale to se dá očekávat v průběhu několika dnů. Naopak v Trutnově končí Peter Beneš, který posílí hokejisty Žďáru nad Sázavou. Draci by měli i nadále spoléhat na Píšu, Půlpána, Fedulova, Ukhina, Chytráčka, Poula, ale také Jeschkeho a několika dalších hokejistů z minulé sezóny.


HC RODOS Dvůr Králové nad Labem

Dvůr Králové si v loňské sezóně pořádně nechal namlsat vlastní fanoušky, kteří prožívali naprosté nadšení a euforii po postupu mezi druholigovou smetánku. Druhá liga je ovšem trochu jiná, než-li kraj. O tom ví své také prezident klubu, Vasil Teodoridis, který připravuje tým na novou sezónu jak jen může. Do týmu přivedl útočníka Milana Valáška, který v posledních dvou sezónách bojoval za prvoligové Litoměřice. Loňský devítibrankový střelec se ve WSM lize nedohodl na pokračování a zvolil tak cestu do Dvora Králové. Za ten naskočí na led také Lukáš Junek, obránce, který v posledním roce oblékal dres rivala z Trutnova. Obranu vyztuží také 193 cm vysoký Michal Petira. Rodák z Jaroměře má zkušenosti z druhé, ale také první ligy. Naposledy okusil hokej ve Francii. Do branky získal RODOS Vlastimila Haka, ten vytvoří dvojici s Josefem Čápem. Z Kingsville Kings přichází podpořit útočnou sílu Miroslav Hylena. Dvůr získal na střídavé starty Vojtěcha Faltyse z Pardubic a Martina Hejnu z Hradce Králové. Jedná se o obránce, respektive útočníka. Ve Dvoře zkusí také své štěstí Tadeáš Kocián z Jaroměře. Klub naopak opouští po minulé úspěšné sezóně Jaroslav Polák, který se již před koncem sezóny rozhodl, že ať vyjde druhá liga nebo ne, tak ukončí kariéru. Dále v týmu nebude pokračovat Adam Szakál, Tomáš Veselý a David Mišinec.


HC Baník Most

Baník v minulé sezóně nenaplnil cíle a sezóna pro něj skončila velkou pohromou. Tým se po několika letech vrací zpět do druhé ligy. Tým následně opustil nejproduktivnější hráč Tomáš Divíšek, ale také Pavel Smolka. Most začal po sezóně jednat s Litvínovem o možné spolupráci. Tým ohledně posil nevydal žádné oficiální stanovisko. Je pravděpodobné, že spousta hráčů, kteří hráli za Most ve WSM lize v klubu pokračovat nebudou a budou si hledal zaměstnání právě v první lize.