HC Stadion Vrchlabí – Přátelské derby na trávníku vyhrálo Vrchlabí!
A Team

Přátelské derby na trávníku vyhrálo Vrchlabí!

02.07.2017
Lucie Horčičková

V pátek 30.6.2017 se uskutečnilo přátelské derby na trávníku se Dvorem Králové. Utkání se konalo na vrchlabském fotbalovém stadionu, kam zavítala hojná návštěva. I počasí se nakonec vyvedlo, fotbalový stadion zaplavily paprsky slunce, což ocenili nejenom hráči, ale hlavně diváci.

Zápas se odehrál v přátelském duchu, jak se očekávalo. Vrchlabští hokejisté měli během zápasu mírnou převahu, což dokázali v každém poločase zúročit jedním gólem navíc než jejich soupeř. Stav utkání byl tedy po prvním poločase 2:1 a po druhém skončilo utkání 4:2.

Na místě se objevil i útočník Tomáš Bláha, k údivu fanoušků ale do zápasu nenastoupil. „Nehrál jsem z důvodu zranění. Zhruba před měsícem jsem si na konci tréninku přetrhal vazy v kotníku při hraní fotbalu. Proto tedy musím ještě nohu několik týdnů šetřit, abych byl fit na zimní přípravu a zápasy na ledě. Přišel jsem se ale na své spoluhráče podívat a upřímně jsem rád, že jsem mohl během tohoto zápasu dělat jen roztleskávačku, jelikož nejsem ve fotbale úplně nejlepší.“

Hokejisté obou týmů zakončili tento den a zároveň letní přípravu ve vrchlabské restauraci Na Špeku společnou večeří. Tohoto posezení se zúčastnily i mladší věkové kategorie společně s jejich rodiči.

Na několik otázek odpověděl i bývalý vrchlabský hráč a nynější trenér Dvora Králové Ivan Houda:

Jak se vám proti Vrchlabí hrálo, když jste tu několik let působil?
Fotbal je něco jiného než hokej. Hráli jsme v přátelském duchu, nijak jsme to neprožívali a brali jsme to jako takový menší trénink.

Jak hodnotíte odehraný fotbalový zápas?
Úplně spokojený nejsem, jelikož jsme prohráli, ale jak už jsem zmínil…hráli jsme to jako přáteláček, jako trénink a nějaké takové to připravení derby, které nás čeká na ledě.

Jak si myslíte, že budou probíhat derby proti Vrchlabí? Těšíte se na ně?
Ano, určitě se na ně těším a věřím tomu, že se těší i kluci z obou týmů. Myslím si, že to bude mít dobrý náboj.