HC Stadion Vrchlabí – Příští sezonu se zase uvidíme, říká veterán Martin Filip
Rozhovory

Příští sezonu se zase uvidíme, říká veterán Martin Filip

12.04.2017
Vendula Sahánková

Celou vrchlabskou sezonu zhodnotil také kapitán HC Stadionu Martin Filip. V rozhovoru prozradil, jestli se chystá do sportovního důchodu, co by změnil a kde bere energii.

Jak jste spokojen s letošní sezónou? Vrchlabí sice neprošlo přes Kobru do semifinále, ale výkony obou týmů byli vyrovnané.

Ano, výkony byli vyrovnané, možná že jsme i byli lepší, ale góly dávala Kobra a to rozhodlo. Takhle dobře rozehranou sérii už jen tak mít nebudeme... škoda. Ale jinak si myslím, že sezóna byla velice slušná.

Váš výkon během letošní sezóny je neuvěřitelný - v základní části jste během 36 zápasů nastřílel 16 gólů a u 46 asistoval. V play-off to jsou 4 góly a 8 asistencí. Kde se ve vás bere ta síla, jež kolikrát vaši podstatně mladší spoluhráči postrádají? .

Já čísla nesleduji, ale takhle když to vidím napsané, tak musím říct, že je to hodně příjemné...děkuji spoluhráčům, v hokeji jedinec nic nezmůže, musí fungovat minimálně celá pětka. A kde se bere síla? V mládí mě osvítil Černobyl, teď to ještě dobila Fukušima, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží :-)

Je něco, co byste na letošní sezóně změnil? Kromě vypadnutí v play-off, kde jsme schytali první tým v tabulce? Ať se jedná o složení týmu či přípravu?

Složitá otázka, která vybízí k velkému rozboru, ale jednoduše, po bitvě je každý generál a to já nedělám. Dělali jsme, co jsme mohli, s kým jsme mohli. 4.místo v základní části byla realita, play-off mohlo dopadnout o chlup lépe, ale to je sport, vyhrává ten kdo dá víc gólů, ne ten kdo je lepší nebo hraje hezčí hokej.

Jaké jsou vaše plány na další sezónu? Rýsuje se nějaký přestup nebo odchod do sportovního důchodu?

Zdraví slouží, chuť mám - takže se zase uvidíme...o přestupu nic nevím, snad mě manager někam nevytrejduje....

Jak se těšíte na odpočinek? Budete i nadále sledovat dále hrající týmy?

Na odpočinek nemám čas :-), ale právě jsem dobral antibiotika a tři dny opravdu ležel. Jak skončí hokej, tělo vypne a najednou si kdejakej bacil začne vyskakovat. Samozřejmě, že sleduji konec celé soutěže a to nejen naší, ale i vyšší, nižší i zahraniční... :-) Gratuluji do Dvora a těším se na derby.