HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Bílině + výhra Klášterce = pětibodový náskok na pronásledovatele
A Team

Prohra v Bílině + výhra Klášterce = pětibodový náskok na pronásledovatele

23.01.2017
Jan Přikryl

Třetí lednovou sobotu bylo na programu osmadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodili dvě překvapení. První se zrodilo na úkor Buldoků z Řisut, kteří nedokázali navázat na předešlou výhru na Jabloncem a podlehli na svém ledě trutnovským Drakům. Druhé bylo k vidění na ledě Klášterce, kam zajížděli Vlci z Jablonce, kteří podruhé za sebou prohráli.

Vlci opět klopýtli

Nejprve Jablonec nad Nisou v lednu udolal Trutnov, pak ale šestkrát inkasoval v souboji s Řisutami. Druhé venkovní utkání po sobě, i když s týdenní pauzou, na něj čekalo v Klášterci nad Ohří. A domácí si pro Severočechy připravili pořádnou kanonádu. V 8. minutě vedli 3:0 a Vlci se potřebovali vzpamatovat, což se jim částečně povedlo, snížili na 3:2. Jenže Klášterští především zásluhou vydařené třetí dvacetiminutovky vykřesali tři body, v rozmezí necelých pěti minut dopravili kotouč do sítě Vrtek, Šmejc a Macháček. Západočeský klub po dvou porážkách zabral.

HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec nad Nisou 7:4 (3:2, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Hrdlička (Mála), 6. Hrdlička (Vrtek, Kuncl), 8. Vrtek (Hrdlička), 36. Páleník (Vrtek, Kaššák), 50. Vrtek (Hrdlička), 51. Šmejc (Cestr), 54. Macháček (Toušek, Jiří) – 12. Homolka (Nevyhoštěný), 17. Havlas (Pavlů), 39. Peřina (Havlas), 52. Demel (Zeman, Havlas).

Trutnov deklasoval Řisuty, Půlpán má hattrick

Už ve Vrchlabí nepředvedly Řisuty optimální výkon, horší formu si očividně přenesly i před domácí publikum. Východočeši v první třetině počastovali domácí partu čtyřmi brankami, i když jejich zbraně ve druhém dějství utichly, v poslední periodě je opět naládovali střelným prachem a zase čtyřikrát slavili. Hattrick oslavil trutnovský kapitán Aleš Půlpán, načež skórovali ještě Bažant a Hlaváček. Trutnovští po čtyřech nezdarech uhráli vítězství, a to hned ve velkém stylu. Řisuty předčili 8:1.

HC Řisuty – HC BAK Trutnov 1:8 (0:4, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 25. Záleský (Janeček, Krpata) – 2. Fedulov (Ukhin, A.Půlpán), 5. A.Půlpán (Fedulov), 8. A.Půlpán (Abrahám, Fedulov), 14. Poul (Fedulov, Píša), 45. A.Půlpán (Píša), 53. Chytráček (Ukhin), 54. Bažant (Abrahám), 57. Hlaváček (Sakaev).

Kobra v souboji prvního s posledním nezaváhala

O favoritovi tohoto utkání nebylo pochyb. Zatímco první Pražané atakují šedesátibodovou hranici, Sokolov jich nemá ani dvacet. Papírové předpoklady se začaly potvrzovat už v první dvacetiminutovce, Kobra držela s první sirénou slibný náskok 3:0. Ve druhé třetině sice dvakrát inkasovala, ale to ji mrzet nemuselo, jelikož sama další čtyři zásahy přichystala. Baníku nepomohla ani vyhraná závěrečná část, výběr z hlavního města s klidem pohlídal zbytek střetnutí, zvítězil 8:4. Sokolovští se trápí, desetkrát po sobě padli.

HC Baník Sokolov – HC Kobra Praha 4:8 (0:3, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Sláma, 31. Řezníček (Gombár, Šik), 50. Řezníček (Sláma), 59. Kašpar – 7. Antončík (Jakeš, Jedlička), 10. Vlach (Semrád, Hlinka), 11. Jedlička (Šteiner, J.Verbík), 29. Vlach (Hlinka, Semrád), 32. Kysela (Vlach, Verbík), 33. Jakeš (Jedlička, Antončík), 36. Šteiner (Kuchta, Matějek), 46. Matějček (Vlach, J.Verbík).

Medvědi Klatovům nesplatili dluhy

Děčínští se toužili dotáhnout na šestou pozici, Klatovy zase zůstat v kontaktu s nejvyšší příčkou. Medvědi měli o motivaci postaráno, od Západočechů 11. ledna inkasovali sedm branek, bylo tedy co oplácet. Leč i tentokrát průběh zápasu dirigovali Klatovští. Uhlík s Houfkem pro hosty vybudovali v první třetině vedení 2:0. Klatovy o něj sice na konci 31. minuty částečně přišly, ale poslední okamžiky základní hrací doby SHC zvládl na výbornou. Klatovy daly dva góly do prázdné branky a zvítězily 4:1. Radují se potřetí v řadě, minule slavily v Trutnově, a zůstávají druhé.

HC Děčín – SHC Klatovy 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Filip Rubeš (Vacek, Molnár) – 6. Uhlík (Topinka), 8. Houfek (Topinka, Beneš), 58. Pacanda (Tulačka), 60. Topinka (Tulačka).

Nejlepší hráčské výkony 28. kola

Vojtěch Havlas – Jablonec (1+2), Lukáš Hrdlička – Klášterec (2+2), Vladislav Vrtek – Klášterec (2+2), Aleš Půlpán – Trutnov (3+1), Pavel Fedulov – Trutnov (1+3), Daniel Vlach – Kobra (2+2)

Trenér kola: A. Půlpán st.

Jeho tým dokázal zvítězit na ledě nevyzpytatelných Řisut.

All-Star 28. kola

František Veselý (Trutnov) - Aleš Píša (Trutnov) Martin Semrád (Kobra) - Lukáš Hrdlička (Klášterec) Aleš Píša (Trutnov) Vladislav Vrtek (Klášterec)

Program 29. kola – Středa 25. 1. 2017

Trutnov - Klášterec 18:00, Řisuty - Bílina 18:00, Jablonec - Sokolov 18:00, Kobra - Děčín 18:00