HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Klatovech + obrat Kobry = odsun na druhou příčku
A Team

Prohra v Klatovech + obrat Kobry = odsun na druhou příčku

31.10.2016
Jan Přikryl

Poslední říjnovou sobotu bylo na programu jedenácté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se o největší překvapení postarali Draci z Trutnova, kteří nedokázali navázat na výhru z minulého kola z ledu Řisut a na domácím ledě podlehli Klášterci. Dva povedené obraty utkání se podařili Řisutám a Kobře. Buldoci museli otáčet skóre, proti Drakům z Bíliny a druhá jmenovaná Kobra otočila zápas proti Medvědům z Děčína.

Po velkém obratu vystřídala Kobra na vedoucí pozici Vrchlabí

Porážku Vrchlabí dokázali ve svůj prospěch využít hráči z hlavního města. Dlouho to ale vypadalo na nečekané vítězství Děčína, který zásluhou Zajana, Chmela a Oliveriuse vedl už 3:0! Medvědi ztratili dobře rozehrané utkání během jediné minuty. Tuma, Slanina a Jakeš zařídili vedení Kobry o jednu branku. To Pražané nečekaně záhy ztratili. Potvrzení posunu na první místo ale zařídil ve třiapadesáté minutě druhou a vítěznou trefou v zápase Tuma.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:4 (0:1, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 35. Antončík (Jedlička, Švaříček), 46. Tuma (Hlinka), 47. Slanina (Šteiner), 47. Jakeš (Jedlička, Antončík), 53. Tuma (Vlach) – 10. Zajan (Sýkora), 28. Chmel (Volráb), 30. Oliverius (Vaněk R.), 51. Volráb (Hašek).

Baník vyhořel na ledě Vlků

V nejhorší pozici je momentálně Sokolov. Na ledě Jablonce ztratil šanci na dobrý výsledek už v úvodních dvou periodách a v té poslední šlo pouze o konečnou podobu výsledku.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Baník Sokolov 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11.Mulač, 20.Bříška, 22.Peřina, 39.Bříška, 57.Bříška - 54.Račanský.

Trutnov nedokázal, potvrdil výhru z ledu Řisut

Jen o něco málo v lepší situaci než je Sokolov jsou Draci z Trutnova. Ti měli dnes jasný úkol porazit Klášterec nad Ohří a na svého soupeře tak v tabulce opět zle dotírat. Dobrý výkon hostí ale nedovolil domácím více než jednu branku a když Huňady s Charouskem poslali Klášterec do dvoubrankového vedení ještě navíc těsně před druhou sirénou, bylo už s domácími zle nedobře. Třetí třetina jen potvrdila psychické rozpoložení obou celků.

HC BAK Trutnov – HC Klášterec nad Ohří 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Píša (A. Půlpán, T. Půlpán) – 11. Zdeněk (Vrtek), 30. Huňady (Žižka, Charousek), 40. Charousek (Žižka, Tupý), 44. Hrdlička (Vrtek).

Dobře rozjeté utkání nedokázali bílinští dovést do vítězného konce.

Nejvyrovnanější utkání bylo k vidění ve Slaném. Ještě nedávno vedoucí Řisuty dlouho po dvou rychlých brankách Bíliny ztrácely. Zpět do zápasu je dostaly branky Fortelky a Hagenbarta z konce druhých dvaceti minut. Obrat přišel ale až v části poslední. Nejprve Slavíček vstřelil branku neplatící a až následně se radovali Sedláček a podruhé Hagenbart. Ani šest hostujících hráčů už nedokázalo nic změnit na výhře domácích.

HC Řisuty – HC Draci Bílina 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Fortelka (Bílek), 40. Hegenbart, 54. Sedláček (Krpata, Babický), 58. Hegenbart (Borovanský) – 4. Jirkovský, 6. Štěpka (Dunko), 39. Šefl (Čmolík).

Nejlepší hráčské výkony 11. kola

Kamil Bříška – Jablonec (3+0), Pavel Hegenbart – Řisuty (2+0), Michal Žižka – Klášterec (0+2), Vladislav Tvrdek – Klášterec (0+2)

Trenér kola: P.Mikeš - Klášterec

Dovedl Klášterec z posledních čtyř zápasů ke třem výhrám (Vrchlabí, Jablonec, Trutnov)

All-Star 11. kola

Štěpán Lukeš (Klášterec) - Michal Žižka (Klášterec) Aleš Píša (Trutnov) - Vladislav Tvrdek (Klášterec) Kamil Bříška (Jablonec) Martin Filip (Vrchlabí)

Program 12. kola – Sobota 5. 11. 2016

Klášterec nad Ohří – Řisuty 17:00 , Bílina - Klatovy 17:30 , Sokolov - Trutnov 17:30 , Děčín - Jablonec 18:00