HC Stadion Vrchlabí – Letošní první výhra z venku nám upevnila vedoucí místo
A Team

Letošní první výhra z venku nám upevnila vedoucí místo

27.10.2016
Jan Přikryl

Čtvrtou říjnovou středu bylo na programu již desáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodila dvě překvapení. První na úkor Buldoků z Řisut, kteří poslední kola ztrácí dech a doma nedokázali porazit Draky z Trutnova. Druhé se zrodilo v Klášterci, kde nedokázali uspět Vlci z Jablonce, kteří nedokázali navázat na výhru z minulého kola z ledu Řisut.

Stíhací jízda Jablonce v Klášterci k úspěchu nevedla

Jablonečtí nezachytili v Klášterci úvod utkání a postupně během první třetiny nabrali už tříbrankové manko. Poté sice Zeman snížil, jenže Vrtek opět vrátil žlutomodrým vedení o tři góly. Ve druhé části se Vlci vzchopili, snížili na rozdíl jediné trefy, jenže víc už nepřidali, a tak se vraceli domů s prázdnou kapsou.

HC Klášterec nad Ohří – HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:3 (4:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Šmejc (Macháček), 9. Gröger (Zicho, Zdeněk), 14. Žižka (Charousek, Zdeněk), 19. Vrtek (Hrdlička, Kuncl), 49. Charousek (Žižka, Toušek) – 16. Zeman (Havlas, Bříška), 24. Frk (Brokeš, Zeman), 30. Peřina (Demel).

Výhru Děčína trefil vteřinu před koncem Hašek

Paní Štěstěna stála ve středečním podvečeru při děčínských hokejistech. Ti se dostali brzy do vedení gólem Racka, hosté srovnali účet v polovině duelu trefou Švarce. V době, kdy už se zdálo, že se body budou dělit, rozhodl někdejší kanonýr Chomutova či Litoměřic Jaroslav Hašek. Přesilovku tento urostlý forvard využil v čase 59:59 a Klatovy tak jely zpět velmi rozmrzelé.

HC Děčín – SHC Klatovy 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Racek (Oliverius), 60. Hašek (Zdvořáček) – 33. Švarc (Beneš, Špaček).

Ve Slaném padlo dvanáct gólů a šťastnější byl Trutnov

Hokejisté Řisut, kteří své domácí zápasy hrají na slánském zimním stadionu, a hráči Trutnova se naladili ve středu na útočnou notu a podle ní hráli po celých šedesát minut. Po dvou třetinách svítilo na ukazateli skóre 4:4, za domácí byl vidět především produktivní Borovanský. Pak ale k trutnovské zteči zavelel exligový veterán Píša a štěstí se v závěru usmálo na Trutnov, který bral výhru 7:5.

HC Řisuty – HC BAK Trutnov 5:7 (3:2, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Hierman (Kalla), 14. Kos (Borovanský, Hegenbart), 17. Borovanský (Kos), 32. Borovanský (Bílek, Hegenbart), 42. Janeček (Záleský) – 1. Bažant (Chytráček), 17. Kastner (T. Půlpán), 29. A. Půlpán (Janoušek), 35. A. Půlpán (Píša), 44. Píša (Bažant), 56. Smékal (Bezděk), 60. T. Půlpán.

Kobra měla v Sokolově namále, přesto úspěšně otáčela

Druhý celek tabulky západní skupiny Kobra Praha prohrával v Sokolově po první části o dva góly. Nejprve totiž Kukla proměnil trestné střílení, poté na 2:0 upravil Gombár. Hosté se probudili až v závěru druhé části, kdy dvěma slepenými góly srovnali a rozhodnutí si schovali na 56. minutu. Tam skórovali Jakeš s Matějčkem a Baníku zbyly jen oči pro pláč, Pražané zvítězili nakonec 5:2.

HC Baník Sokolov – HC Kobra Praha 2:5 (2:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Kukla (TS), 14. Gombár (Jirušek) – 35. Semrád (Tůma, Matějček), 37. Jedlička (Antončík), 56. Jakeš (Jedlička, Antončík), 56. Matějček (Jedlička, Vacek), 59. Vlach (Pulkrab).

Nejlepší hráčské výkony 10. kola

Tomáš Bláha – Vrchlabí (1+3), Jiří Šimoníček – Vrchlabí (2+1), Aleš Půlpán – Trutnov (2+0), Aleš Píša – Trutnov (1+1), Jakub Jedlička – Kobra Praha (1+2),

Trenér kola: A. Půlpán st. - Trutnov

Dovedl Trutnov k nečekané výhře na ledě trápících se Řisut.

All-Star 10. kola

Pavel Bílek (Kobra Praha) - Tomáš Zeman (Jablonec) Aleš Píša (Trutnov) - Tomáš Bláha (Vrchlabí) Jiří Šimoníček (Vrchlabí) Jakub Jedlička (Kobra Praha)

Program 11. kola – Sobota 29. 10. 2016

Řisuty – Bílina 17:00 , Trutnov – Klášterec nad Ohří 18:00 , Jablonec – Sokolov 18:00 , Kobra Praha – Děčín 18:00