HC Stadion Vrchlabí – Medvědi byli nad síly Vrchlabí. Do Krkonoš putuje jeden bod.
Zápasy

Medvědi byli nad síly Vrchlabí. Do Krkonoš putuje jeden bod.

22.10.2016
Alan Šrámek

Po týdenní pauze se Vrchlabí představilo na ledě Děčína. Medvědi otevřeli skóre hned v první minutě. Stadion našel rychlou odpověď a vypadalo to, že bychom si mohli odvést tři body. Nakonec však utkání dospělo do prodloužení, ve kterém vystřelil bonusový bod navíc Daniel Volráb.

Dnešní duel začali lépe Medvědi, kteří se hned v osmačtyřicáté minutě dostali do vedení. Obrana Vrchlabí za sebou nechala volného RADIMA VACKA, který se v úniku nemýlil. Radost Děčína netrvala příliš dlouho. O pětapadesát vteřin později bylo vyrovnáno. PATRIK MAĎAR se po buly dostal ke střele, na kterou byl Michajlov krátký. V sedmé minutě mohlo být pro hosty zle. Ondřej Sýkora se dostal do velké šance, ale proti němu stál Jelínek, který jeho ránu dokázal zlikvidovat. Následně byla k vidění vyloučení na obou stranách. Celkově třetí trest Stadionu dokázali domácí potrestat brankou TOMÁŠE FAIGLA, který se krásně trefil pod horní tyč vrchlabské branky. V sedmnácté minutě putoval za katr Jirků a mohlo to být ihned o dvě branky, Vaňkovu ránu ovšem zastavilo břevno Jelínkovy branky. Do konce periody se již nic podstatného nestalo a Děčín tak odcházel do kabin s jednobrankovým vedením.


Druhou část začali slibnou šancí domácí. Huckův pokus ovšem dokázala obrana Vrchlabí zastavit. Sedmatřicet vteřin před polovinou utkání vyslal povedenou ránu ADAM JANDEJSEK, který propálit domácího gólmana a vyrovnal na 2:2. Děčín si chtěl vzít zpět své vedení, avšak proti šancím Václava Racka a následně Volrába předvedl Jelínek výborné zákroky. Ke konci třetiny šel na trestnou lavici hostující Miškovský, avšak Děčín svou šanci do konce třetiny nedokázal využít.


Vrchlabí začalo třetí část ve čtyřech, avšak Miškovský se vrátil bez problémů z trestné zpět na led. Naopak Vrchlabí mělo v dvaačtyřicáté minutě možnost přesilové hry, kterou dokázal po deseti vteřinách využít TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, jehož ránu nápřahem Michajlov propustil do své sítě. Stadion se tak dostal poprvé v utkání do vedení. V šestačtyřicáté minutě dostal na straně domácích pět minut + do konce Fojt a na straně hostů vyfasoval dvouminutový trest Urban. V následné hře ve čtyřech hráčích na obou stranách měli domácí velký tlak v útočném pásmu, ale Jelínek všechny pokusy Medvědů dokázal zlikvidovat. V následné přesilové hře pálil ve velké šanci Patrik Urban, jehož ránu parádním zákrokem dokázal vyrazit Michajlov. Nedáš - dostaneš se opět potvrdilo. O chvíli později se z levého kruhu dokázal prosadit přesnou a hlavně razantní střelou DANIEL VOLRÁB, který srovnal na 3:3. Vyrovnávací branka evidentně nakopla Medvědy, kteří do konce utkání několikrát zahrozili ve velkém, ačkoliv Rackův, Haškův a Vaňkův pokus dokázal Jelínek výborně zlikvidovat. Vrchlabští tlaku Medvědů odolali a hlavně díky Jelínkovi dospělo utkání do prodloužení.


Děčín si přenesl pohodu z konce třetí periody do prodloužení, které ukončil rychlou brankou hrdina domácích, DANIEL VOLRÁB. Stadion si tak po bojovném výkonu odvází z Děčína pouhý bod za porážku po prodloužení.