HC Stadion Vrchlabí – Stadion se představí na ledě děčínských medvědů
Preview k zápasu

Stadion se představí na ledě děčínských medvědů

21.10.2016
Alan Šrámek

Týden utekl jako voda a druhá liga opět volá hokejisty Stadionu do akce. Modrobílí se tentokrát podívají na led děčínských Medvědů. Vrchlabí je po posledním střeleckém představení proti Sokolovu ve formě. Zda-li si nechali naši střelci něco i na Děčín, to se dozvíme již v sobotu.

HC Stadion Vrchlabí - Zlepší Vrchlabí bilanci venkovních zápasů?

Stadion zažívá v letošní sezóně střídavé výkony. Zatímco na domácím ledě Vrchlabí dokazuje, proč je momentálním lídrem tabulky, tak naopak na venkovních stadionech se svěřencům trenéra Hlaváče příliš nedaří. Vrchlabští vyprovodili na domácím ledě nejprve Bílinu 10:5, poté Klatovy 5:2, Jablonec nad Nisou 10:5, Řisuty 6:1 a posledním kole také Sokolov vysoko 9:1.

Ve Vrchlabí se fanoušci mohou těšit vítězstvími. Horší je to už při venkovních zápasech. Ze tří utkání Vrchlabí dokázalo vybojovat dva body a to za vítězství v derby s Trutnovem. Bez bodu poté odjížděli z ledu Kobry Praha, kde hráči Stadionu padli vysoko 0:6. Poslední venkovní prohra přišla v sedmém kole, kde Vrchlabí zajíždělo na led Klášterce nad Ohří, kde horalé podlehli 3:6.

HC Děčín - Medvědi se budou chtít odrazit od spodku tabulky. Překvapí svého soka z Vrchlabí?

Děčín začal sezónu výborně, když hned v úvodním kole nové sezóny dokázal porazit Klatovy na jejich ledě překvapivě snadno 4:1. Poté však následoval bodový útlum. Od té doby si Děčín připsal již jen jednu výhru v základní hrací době a to na domácím ledě proti Klášterci, kde domácí zvítězili 4:2. Klášterec přitom dokázal porazit právě sobotního soupeře Medvědů. Další tři body vytěžili děčínští hokejisté za vítězství v prodloužení ve Slaném, kde změřili síly s Řisuty a jeden bod si odvezli ze sokolovského ledu. Sečteno a podtrženo, Děčín získal osm bodů a momentálně mu náleží desátá příčka. Druholigová tabulka je ovšem tak vyrovnaná, že každý bodový zisk bude v tabulce ihned znát. Vrchlabí tak nečeká žádná lehká úloha, ačkoliv to tak může vypadat. Jak je známo, tak Medvědi svou kůži nedají lacino.

Základní informace

Rok založení klubu: 1945

Klubové barvy: modrá, červená, bílá
Webové stránky: http://www.hcdecin.cz/

Vedení klubu

Manažer klubu: Bc. Jan Havlíček
Předseda: Ing. Lukáš Vaníček
Sekretář: Martin Pošusta
Marketing: Bc. Radek Kolínský

Realizační tým

Hlavní trenér: Jaromír Carvan
Asistent: Jiří Štverák
Vedoucí mužstva Václav Šolc
Kustod Josef Klein

Poslední vzájemné utkání

Je tomu přes jedenáct měsíců, co se oba celky potkaly. Na poslední měření sil došlo právě na děčínském ledě. Tehdy se hrálo v rámci 20. kola druhé ligy.

Sobota 5. prosince 2015, 20. kolo: HC Děčín - HC Stadion Vrchlabí 2:4 (1:3, 1:1, 0:0)



Utkání devátého kola se odehraje na zimním stadionu v Děčíně 22.10. 2016 v 18:00.