HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Klášterci nás vrátila zpátky na druhé místo
A Team

Prohra v Klášterci nás vrátila zpátky na druhé místo

13.10.2016
Jan Přikryl

Druhou říjnovou středu bylo na programu sedmé kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se o největší překvapení postarali Draci z Trutnova, kteří na svém ledě dokázali zdolat v prodloužení pražskou Kobru. Novou vítěznou sérii rozjeli Buldoci z Řisut, kteří po minulé prohře v Krkonoších dokázali na svém ledě porazit letos trápící se Klatovy a přisoudili jim poslední místo v tabulce.

Z vyhraného zápasu udělali Vlci ještě drama

Vést tři nula po první třetině, řeklo by se, hotový zápas. Jenže Vlci z Jablonce dokázali z takto dobře rozehraného zápasu udělat ještě pořádné drama. Přitom stačily tři slepené góly během dvou minut v první třetině a schylovalo se k debaklu Bíliny, leč marně. Draci se nevzdali a odměnou za jejich statečný boj jim bylo ve třetí třetině vyrovnání, byť v prodloužení Lukáš Tondr rozhodl o druhém bodu pro Jablonec.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Draci Bílina 5:4 po prodloužení (3:0, 1:3, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Bříška (Frk), 12. Havlas (Pavlů), 14. Bříška (L. Tondr, Šulc), 27. Bříška (L. Tondr, Pilař), 63. L. Tondr (Bříška) – 21. Böhm, 24. Petráš (Čmolík, Fučík), 30. Komínek, 47. Petráš (Trübenekr, Čmolík).

Obrat v Trutnově dokonal veterán Píša

Jako v Jablonci, i v Trutnově se duel za stavu 4:4 posouval do prodloužení. Do té doby však bylo v městě piva Krakonoš rozhodně na co koukat. Po dvou třetinách vedla na ledě Draků hostující Kobra už 4:1. V tu dobu by si na domácí snad nikdo nevsadil ani pětník. A přece. Během sedmi minut ve třetí třetině bylo srovnáno, ba co víc. Po minutě v prodloužení napřáhl ostřílený veterán Aleš Píša a trutnovští fanoušci radostně zvedali ruce ke stropu haly!

HC BAK Trutnov – HC Kobra Praha 5:4 po prodloužení (1:1, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. A.Půlpán (Kastner, Poul), 46. Hlaváček (Malý, Smékal), 46. Kastner (Ukhin, A.Půlpán), 53. Chytráček (Ukhin), 62. Píša (A.Půlpán) – 15. Jedlička (Jakeš, Antončík), 25. Hlinka (Kuchta), 29. Cafourek (Vlach), 40. Antončík (Jedlička, Jakeš).

Carvan proti „svým“ nakonec s bodem

Duel s pikantní příchutí pro nynějšího kouče Děčína Jaromíra Carvana. Přesně taková byl zápas Sokolova s Děčínem. Někdejší lodivod Baníku jistě spřádal plány, jak svůj někdejší mančaft pokořit, leč marně. Dvě trefy děčínského Vacka stačily jen na bod. Extraligou protřelý David Hruška totiž v prodloužení asistoval Vojtěchu Šikovi na vítězný gól Sokolova.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 3:2 po prodloužení (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Janata (Schildhabel, Kašpar), 27. Kukla (Šik), 64. Šik (Hruška) – 8. Vacek (Racek), 20. Vacek (Hašek).

Řisuty pod Procházkou válí, zdolaly i Klatovy

Pavel Patera šéfuje střídačce prvoligového Kladna, jeho hokejové dvojče zas rozdává své zkušenosti hráčů druholigových Řisut. Oba zůstali u milovaného hokeje a jejich mančaftům se ve svých soutěžích daří. Procházkovy Řisuty zatím válí a vedou skupinu Západ, naposledy zdolaly gólem Záleského ze závěru utkání soupeře z Klatov těsně 2:1.

HC Řisuty – SHC Klatovy 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Slavíček (Fortelka), 56. Záleský (Hegenbart) – 37. Houfek (Uhlík).

Nejlepší hráčské výkony 7. kola

Kamil Bříška – Jablonec (3+1), Lukáš Tondr – Jablonec (1+2), Lukáš Hrdlička – Klášterec nad Ohří (2+1), Aleš Půlpán – Trutnov (1+2), Radim Vacek – Děčín (2+0)

Trenér kola: P. Mikeš - Klášterec nad Ohří

Dovedl Klášterec k výhře nad lídrem z Vrchlabí a jeho tým má na kontě již dvouciferný počet bodů

All-Star 7. kola

Jan Ilašenko (Řisuty) - Aleš Píša (Trutnov) Vojtěch Šik (Sokolov) - Radim Vacek (Děčín) Lukáš Hrdlička (Klášterec) Lukáš Tondr (Jablonec)

Program 8. kola – Sobota 15. 10. 2016

Bílina – Děčín 17:30, Klatovy – Klášterec nad Ohří 17:30, Jablonec – Trutnov 18:00, Řisuty – Kobra Praha 18:00