HC Stadion Vrchlabí – Letošní druhý desetigolový přísun nás vrátil zpátky na druhou příčku
A Team

Letošní druhý desetigolový přísun nás vrátil zpátky na druhou příčku

29.09.2016
Jan Přikryl

O svatováclavské středě bylo na programu již čtvrté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole na sebe narazili zatím nulový Draci z Bíliny, kteří si připsali první body do tabulky proti Klášterci. Svojí sérii proher rozšířili Medvědi z Děčína, ty nestačili na svém ledě na raky z Trutnova. Řisuty pod vedením naganského vítěze Martina Procházky zvítězili i na počtvrté, když okázali zvítězit na ledě Sokolova.

Klatovy zmrazily Kobru třemi góly ve třetí třetině

Aktéři duelu Klatovy – Kobra navnadili přítomné fanoušky ofenzivními choutkami v první třetině. Tam se oba celky přetahovaly, až po dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 3:3. Poté se střelci odmlčeli a na gólovou notu se naladili až ve třetí části. Avšak jen ti domácí. Uhlík, Vracovský a Vlček svými trefami rozhodli o tom, že body zůstávají v Klatovech.

SHC Klatovy – HC Kobra Praha 6:3 (3:3, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Tulačka (Krliš, Holý), 7. Tulačka (Švarc, Holý), 19. Houfek (Švarc), 46. Uhlík (Houfek), 48. Vracovský (Uhlík), 55. Vlček (Holý) – 3. Jakeš (Kučera, Švaříček), 11. Slanina (Matějček, Kuchta), 17. Vlach (Hlinka).

Řisuty pod Procházkou stále bez ztráty

Hokejistům Řisut to pod vedením trenérského dua Martinů Procházky a Kašáka šlape. Hlavní kouč a někdejší úspěšný český reprezentant, zdá se, nastartoval tým k výborným výkonům. To Buldoci předvádějí i na ledě, naposledy loupili v Sokolově, kde Středočeši zvítězili 4:1. Rozhodnuto bylo v podstatě už po první třetině, v níž hosté vstřelili všechny čtyři své branky a poté už kontrolovali průběhu utkání.

HC Baník Sokolov – HC Řisuty 1:4 (0:4, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Šik (Jirušek) – 3. Slavíček (Brém), 9. Bílek (Kos), 14. Fortelka (Brém), 20. Fortelka (Slavíček).

Děčín své konto nerozšířil, odevzdal body Trutnovu

Ode dna tabulky se děčínští hokejisté odlepit nedokázali. Na svém kontě mají zatím jen tři body a víc jich nepřidali ani v domácím zápase s Trutnovem. Hosté postupně dokázali vypracovat svůj náskok na třígólový a do třetí části tak šli s poměrně luxusním náskokem. Domácímu Fojtovi se podařilo jen snížit, avšak to bylo z děčínské strany vše.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 51. Fojt (Racek, Vaněk) – 16. Janoušek, 31. Kysela (Bezděk, Chytráček), 37. Uchin (Kastner, Bažant).

Bílina nedala Klášterci šanci, zvítězila 5:0

Povedený zápas sehráli na domácím ledě hokejisté Bíliny. V prvních dvou třetinách dodrželi Draci svou dvougólovou normu a ve třetí dvacetiminutovce upravili stav na konečných 5:0. Hostující Klášterec tak musel přijmout nepopulárního „bůra“, navíc nezatížil konto brankáře Dlouhého ani jedním gólem, a tak domácí brankář mohl slavit s týmem tři body i své čisté konto.

HC Draci Bílina – HC Klášterec nad Ohří 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Procházka (Bohm), 18. Dunko (Komínek, Fryč), 22. Petráš (TS), 33. Nedrda (Procházka, Böhm), 60. Nedrda.