HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí přivítá jablonecké Vlky
Preview k zápasu

Vrchlabí přivítá jablonecké Vlky

18.01.2016
Raina Tomanová

V dalším kole uvidí diváci ve vrchlabské aréně hokejový duel mezi domácím HC Stadionem a Vlky z Jablonce. První vzájemné derby vyšlo lépe pro středeční hosty, kteří na svém ledě porazili Vrchlabí poměrem 4:2.

V novém roce se Vlkům daří jako na houpačce. První výhru nad Nymburkem 6:1 vystřídala prohra na táborském ledě, kde Jablonec nedal ani branku a odjížděl s třígólovým mankem. Poslední odehraný zápas jabloneckých Vlků byl proti Kobře Praha, před domácími fanoušky zvítězili těsně 4:3. Nicméně, ze sedmnácti posledních odehraných zápasů mají Vlci na kontě pouze tři bezbodové zápasy, ostatní jim vyšly na jedničku. Proto jsou v tabulce na 4. místě s celkem 54 body. Nejlépe jim gólově vyšel zápas proti Klášterci nad Ohří, nad kterým zvítězili 8:0. Vítězstvím nad HC Stadionem mu mohou bodově odskočit a upevnit si místo v první čtyřce.

HC Stadion je na pátém místě v tabulce pouze o skóre. Stejně jako jeho středeční soupeř má na kontě 54 bodů, 28. kolo tak na vrchlabském stadionu přinese přímý souboj o čtvrté, možná i třetí místo. Poslední odehraný zápas, kdy Vrchlabí zajíždělo ke kolínským Kozlům, se hostům nevydařil a z Kolína odjížděl HC Stadion s prázdnou. Před domácími diváky se ale Vrchlabí dařilo proti Kobře Praha a také proti Sokolovu. Středečním utkáním se sice nerozhodne o vítězi základní části, ale pro oba týmy to jeden z nejdůležitějších zápasů sezony.

Utkání se odehraje ve středu od 18. hodin na vrchlabském zimním stadionu. Po neúspěchu v Kolíně, kam vyrazil i nespočet vrchlabských fanoušků, se očekává velká domácí návštěva, přijďte podpořit kluky o důležité tři body!