HC Stadion Vrchlabí – Pavel Mrňa: Vrchlabí jsem si hokejově užil
A Team

Pavel Mrňa: Vrchlabí jsem si hokejově užil

25.10.2015
Jana Poskerová

Pavel Mrňa nastoupil do Vrchlabí pouze na dobu určitou, odehrál s klubem přípravu a devět kol mistrovských zápasů. Působení v týmu ukončil s 11 body (4+7) a nyní už je na cestě do zámoří.

S klubem jste se rozloučil v derby s Trutnovem, které vyšlo jak týmu, tak Vám. Jak se Vám poslední zápas líbil?

Derby se povedlo, do zápasu jsme šli s vervou, s tím, že budeme soupeře napadat. Dařilo se nám hlavně v oslabení. Po vyhrané první třetině už záleželo na nás, abychom nepustili nějakou přesilovku a nedostali soupeře zpátky do hry. Škoda, že se nám nepodařilo udržet čisté konto pro Kubu. O derby se v šatně mluvilo už asi týden předem. Já jsem na derby zvyklý, hrál jsem ho v Praze. Ale tady to bylo super, fanoušci vytvořili úžasné prostředí a patří jim také tři body.

Chce se Vám vůbec odlétat za oceán?

Samozřejmě jsem rád, že jsme dostal tady ve Vrchlabí prostor, abych mohl hrát, že jsem nebyl odkázaný jen na dvouměsíční trénink. Ale Amerika byla vždycky můj sen a zatím si jdu. Jsem rád, že letím pryč, ale určitě si na pobyt ve Vrchlabí nemůžu stěžovat.

Co jste si tady ve Vrchlabí nejvíc užil?

Je tady dobrá parta v kabině, většinu kluků jsem znal, nešel jsem do neznámého prostředí. Užil jsem si dobré zápasy, podporu domácích fanoušků, kterých tady na hokej chodí hodně. Je super, že tady není ticho. Zjednodušil bych to, že jsem si tady prostě užil hokejově.

Jak vlastně došlo k Vašemu angažmá?

Z Prahy jsem se znal se zdejším trenérem. Nějak jsem se zmínil před společným kamarádem a ten mi poradil, ať mu zkusím zavolat. Zkusil jsem to, jestli by o mě neměli zhruba na měsíc zájem a domluvili jsme se.

Budete Vrchlabí sledovat i ze Států?

Tak určitě když budu mít čas, podívám se, jak se klukům daří, jak hrajou. Popřál bych jim do zbytku sezóny to nejlepší, ať se jim daří herně, aby udrželi ty vrchní místa v tabulce a v play-off budu držet palce, aby došli co nejdále.

Foto Petr Kraus