HC Stadion Vrchlabí – Junioři spadli do kraje
Junioři

Junioři spadli do kraje

23.04.2015
Jana Poskerová

Sezóna 2014/2015 přinesla velké zklamání pro juniory HC Krkonoše. Po několika letech vypadli z ligy a čeká na ně krajská soutěž.

Ivan Houda, který společně s Radovanem Bieglem tým převzal v průběhu sezóny, k ukončené sezóně řekl: "Je to velká škoda, mužstvo mělo určitě na víc, než aby spadlo do krajské ligy." Tým získal v základní části pět bodů, v bojích o udržení si připsali 36 bodů. "Je to můj dojem, ale poté, co jsme začali dotahovat na soupeře, přišlo mi, že některé týmy změnily taktiku a panovala mezi nimi tichá dohoda, jak Krkonoše dostat ze hry," krčí rameny Houda.
Nelze však neúspěch svádět jen na soupeře. Juniorům, zvláště vrchlabským, chyběla morálka a disciplína. Trutnovské a dvorské hráče si trenér chválil, ale z vrchlabských jmenoval jen Kerekaniče. Ostatní zklamali svým přístupem, zejména výmluvami na únavu z práce, na školní povinnosti a to i přesto, že juniorské zápasy se hrály v pátek a v neděli. Někteří prostě podcenili soutěž, přípravu, možná si neuvědomili, že juniorskou ligu je důležité udržet pro další ročníky HC Krkonoše. "Nechci je jmenovat, myslím, že si to dobře uvědomují. Ti, kteří makali, ti si zaslouží nastupovat za A-tým. Teď už je pozdě brečet nad rozlitým mlékem... Klukům, kteří dřeli celou sezónu, chci moc poděkovat a přeju jim spoustu úspěšných sezón v životě, a těm, které čeká boj o návrat do ligy, přeju, ať se jim to podaří, co nejdřív."