HC Stadion Vrchlabí – Na klatovském ledě čeká na Vrchlabí poslední tým soutěže.
Preview k zápasu

Na klatovském ledě čeká na Vrchlabí poslední tým soutěže.

20.11.2014
Alan Šrámek

Po vítězném utkání na domácím ledě s Děčínem, čeká domácí borce další zápas. Tentokrát se v rámci čtrnáctého kola střetne Stadion Vrchlabí na ledě posledních Klatov.

HC Stadion Vrchlabí - Naváže Stadion na bodový zisk ze zápasu s Děčínem?

Po dvou porážkách na konci října se výsledkově hokejistům Vrchlabí daří. Hned první listopadový den se podařilo zvítězit na ledě Kláštěrce vysoko 6:2. O týden později dorazil do Vrchlabí favorizovaný Tábor, který po výborném boji podlehl domácím 2:3 po prodloužení, které rozhodl Daniel Vlach a rozjásal domácí fanoušky. V následujícím kole přišla nešťastná porážka na ledě ve Slaném, kde se Vrchlabí střetlo s Řisuty. Hosté si udržovali po celý zápas jednobrankový náskok, o který v posledních minutách přišli a prohráli poměrem 5:6. Náladu v kabině ovšem napravilo vítězství nad Děčínem, které muselo diváky bavit. Ve vrchlabské aréně padlo celkem dvanáct branek. Podkrkonošský tým si připsal tři body za vítězství 7:5.

HC Klatovy - První vítězství v lize je na světě. Přibude další?

Svěřenci trenéra Mužíka neprožívají vůbec povedenou sezónu. Klatovy začaly sezónu domácí porážkou od Klášterce, na který nestačili 2:3 a od té doby čekaly na první vítězství. To přišlo až ve třináctém kole, tedy po více, než dvou měsících od začátku sezóny, když se dokázaly prosadit na ledě momentálně devátého Nymburku. Klatovští hráči dokázali bodovat ještě ve třetím kole na táborském ledě, kde prohráli 3:4 po prodloužení. Další zisk přišel na domácí půdě, když v Klatovech zvítězil Kolín po samostatných nájezdech 3:2. Sečteno a podtrženo. Za jedno vítězství, jednu prohru v prodloužení a jednu porážku po samostatných nájezdech, mají na kontě Klatovy pět bodů a náleží jim sedmnácté místo v tabulce.

Někteří hráči i fanoušci si jistě pamatují Vladislava Kubeše, který střílel branky za Vrchlabí ještě v dobách první ligy. Tento sympaťák je momentálně kapitánem Klatov a jistě to bude pro obě strany výjimečné utkání.

Základní informace

Rok založení klubu: 1928
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky: http://www.hc-klatovy.cz/

Vedení klubu

Prezident: Václav Šimek
Marketing: Antonín Mařík
Sekretář: Václav Šimek
Hospodář: Aleš Peksa

Realizační tým

Hlavní trenér: Radek Mužík
Asistent trenéra: Lukáš Zdrha
Vedoucí mužstva Jiří Aschnebrenner ml.

Poslední vzájemné utkání

Na poslední měření sil došlo před rokem, kdy Stadion zajížděl v rámci sedmadvacátého kola na led Klatov, kde zvítězil 5:1. Po první třetině, která skončila 1:1, se dostali hráči Vrchlabí do tempa a utkání dovedli do vítězného konce.

Středa 15. ledna 2014, 27. kolo: HC Klatovy - HC Stadion Vrchlabí 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Utkání čtrnáctého kola se odehraje na zimním stadionu v Klatovech 22.11. 2014 v 17:30.