HC Stadion Vrchlabí – HC Krkonoše na turnajích
A Team

HC Krkonoše na turnajích

01.04.2014
Jana Poskerová

Po skončení sezony se mládežnické týmy vydaly ještě na turnaje po republice.

Turnaj s mezinárodní účastí

Starší žáci se zúčastnili ve dnech 27.03.-30.03.2014 mezinárodního hokejového turnaje v Jaroměři za výběr r.2001 Královéhradeckého kraje pod vedením trenéra Jaroslava Řeháka. Na turnaj se přihlásilo 9 mužstev a to z ČR, Slovenska a Švýcarska. Během těchto čtyř dnů kluci odehráli celkem 8 zápasů v základní skupině + 1 utkání o umístění se na medailové pozici. Mužstvo se skládalo převážně z hráčů HC Krkonoše (Pluháček, Kozák, Trejtnar, Matloch, Jirkovský, Kunert, Minařík, Teuber, Soukup, Rychlovský, Šír, Moravec, Junek, Mikysa), dále pak z hráčů Náchoda (Jirásek, Červíček, Šimek) a Nového Města n.M (Netolický).

Každodenní dojíždění z místa bydliště na stadion a zpět přispělo k velké únavě kluků a ačkoliv si během turnaje vedli velmi dobře, konec pak již nezvládli. V základní části se umístili na 3.místě, v boji o bronzovou medaili však podlehli týmu Výběr 3K Chomutov. Přesto si kluci zaslouží pochvalu, protože k jednotlivým utkáním nastupovali vždy zodpovědně a snažili se.

Střelci našich branek během turnaje : Rychlovský 15, Soukup 6, Šír 5, Matloch 3, Červíček 4, Junek 2, Jirásek 2, Šimek 2, Teuber 1, Jirkovský 1.

Nutno také vyzdvihnout úspěch při dovednostních soutěžích, kde se náš tým umístil ve stíhacím závodě družstev na 1.místě (Kunert, Junek, Jirásek,Moravec), dále jsme měli z našeho týmu vyhlášeného nejlepšího střelce turnaje a tím byl Kuba Rychlovský (15 branek) a za tři nejlepší hráče našeho týmu byli vybráni Junek, Rychlovský, Jirásek.

Třebaže se klukům nepovedlo vybojovat žádnou medaili, odehráli zde spoustu pěkných zápasů, zkusili si vedení jiného trenéra, než mají k dispozici v sezoně, navázali zde nová přátelství s hráči dalších týmů a ukázali nám, že mají pěkné sportovní chování, když dokázali ve svém volném čase společně hlasitě povzbuzovat k dobrému výkonu i ostatní mužstva. A to je to, o co by mělo jít na každém turnaji.

Závěrem bychom chtěli velmi poděkovat všem těm rodičům, kteří nám dokázali pomoci s dopravou kluků.

Turnaj O Pohár Starosty Města Litoměřice 5.třída

Náš tým se účastnil již po druhé prestižního turnaje v Litoměřicích. Jako loni jsme vyrazili již o den dříve a ubytovali se přímo na stadionu, který patří k nejlepším co se týče zázemí a komfortu. Samotný turnaj byl skvěle zvládnut po organizační stránce a chvála se hrnula ze všech stran. Hra a výsledky týmu dopadli skvěle, obhájili jsme čtvrté místo z loňského roku. V silné konkurenci naši kluci obstáli a domů si odvezli pohár a spoustu krásných zážitků. Úspěch se rozrostl v doprovodném programu, který pořádal partner turnaje Bauer a to v nově vybudovaném centru (HFL Trainink Center Bauer, naši dva hráči dokázali vyhráli obě disciplíny v konkurenci všech hráčů turnaje. Střelba na terč: Adam Jirků, agility s míčkem na čas: Dominik Stříbrný. Dále Adam Jirků vyhlášen jako nejužitečnější hráč turnaje. Tímto děkujeme všem kteří nám umožnili se tohoto turnaje účastnit a též hráčům, trenérům a rodičům za výborný průběh turnaje.

Zlatá tečka za skvělou sezonou

Na závěr sezony vyjeli šesťáci na třídenní turnaj do České Lípy a nikoho nenechali na pochybách, že letos se sešel opravdu dobrý tým. V pátek odpoledne roznesli tým Baníku Sokolov 11:1, další dva zápasy skupiny se hrály v sobotu. Nejprve remiza se Žďárem nad Sázavou, pak vítězství nad CZHS týmem a díky lepšímu skore první místo ve skupině. V neděli ráno semifinále proti Hradci Králové a překvapivě snadné vítězství 4:0, odpoledne těžký finálový boj proti výběru západních Čech. Vždy to byli krkonošští, kteří skorovali první, ale až do stavu 2:2 západočeši vždy dokázali vyrovnat. Na třetí gól již odpovědět nedokázali a zlaté medaile pro HC Krkonoše jsou krásným zakončením úspěšné sezony.

Doprovodnou soutěží ve vybíjené prošli krkonošští hráči celkem lehce až do finále, kde tou nejtěsnější možnou výhrou pokořili Hradec Králové a oslavovali první místo.

Zpracováno z podkladů vedoucích mužstev.