HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Bláha - Věříme, že nezklameme
A Team

Tomáš Bláha - Věříme, že nezklameme

30.05.2013
Jana Poskerová

Hokejový útočník, tahoun mužstva a výborný střelec Tomáš Bláha se stal kmenovým hráčem Vrchlabí. První rozhovor jsme s ním dělali v létě 2010, kdy se odchovanec Žďáru a v té době hráč Pardubic, stal posilou prvoligového Vrchlabí. Po ukončení první ligy přijal Tomáš angažmá v druholigovém Trutnově, ale v sezoně 2012/2013 se vrátil zpět do Vrchlabí a s týmem vybojoval postup do II.ligy.

Začátkem května se Tomáš Bláha definitivně stal vrchlabským hráčem a v úterý 28.5. podepsal hráčskou smlouvu na nadcházející sezonu: „Už je to tak, Pardubice mě vyměnili za mladšího hráče, kterého si vychovají ke svému obrazu. Ale já jsem s výměnou spokojený a hlavně si myslím, že Vrchlabí budu daleko platnější, než jsem byl Pardubicím,“ komentuje Tomáš svůj přestup.

Tome, jak byste se charakterizoval jako hráč?
O jé, abych nevypadal, že jsem namachrovaný… Nevadí mi tvrdá hra do těla, mám rád kombinační styl hry a myslím, že umím i vystřelit. Ale spíš by mě měl charakterizovat trenér, který mě na ledě vidí.

Co pro Vás bylo hlavním motivem vrátit se do Vrchlabí, byť do krajské soutěže?
Po skončení první ligy ve Vrchlabí jsem chtěl pokračovat jako prvoligový hráč, počítal jsem i s podporou Pardubic, že mi třeba dají nějakou nabídku, ale klub se ke mně otočil zády. Nakonec jsem hrál v Trutnově, pak přišla nabídka od Vrchlabí a přiznávám, že i z rodinných důvodů jsem ji přijal. Věřím tomu, že Vrchlabí je pro mě nový hokejový a trenérský začátek.

Dá se očekávat, že na Vás budou v sezoně kladeny vysoké nároky a navíc Vás čekají také trenérské povinnosti.
To určitě budou, v úterý jsem se sportovním manažerem podepsal hráčskou smlouvu a samozřejmě, že jsme se bavili o pozici, kterou bych měl v týmu zastávat. Co se týká trénování, tak zůstávám u kategorie 5.třídy a čeká mě s týmem obhajoba prvního místa. Musím říct, že trénovat děti mě baví, je to pro mě nová zkušenost a příprava třeba i do budoucna. Je dost možné, že se trénování budu věnovat až ukončím aktivní hráčskou kariéru.

Měl jste po úspěšné sezoně i nabídky z jiných klubů?
No…. Neměl, ale i kdybych měl, tak bych hodně přemýšlel, jestli Vrchlabí vyměnit za jiný klub.

Hrajete inline, připravujete se na novou sezonu, k tomu ještě tréninky s dětmi, máte čas přemýšlet o nadcházející sezoně?
Určitě se jako tým těšíme na hokej vyšší úrovně. Příprava je rozjetá, tým se zatím skládá, ale je jisté, že bude mít sílu, která se v zápasech projeví. Chceme podávat co nejlepší výkony, Vrchlabí a naši fanoušci si zaslouží, aby jejich tým měl dobré výsledky. Věříme, že nezklameme.