HC Stadion Vrchlabí – Hokejisté v plné přípravě
A Team

Hokejisté v plné přípravě

29.05.2013
Jana Poskerová

Ani v letní sezoně hokejisté HC Stadion a HC Krkonoše nezahálejí. Kromě inlinu je v plné síle rozjetá suchá příprava a mužstva se na inlinové ploše střídají jako na běžícím pásu. V závěru srpnu pak mládež čeká týdenní soustředění.

„A“ mužstvu začalo přípravné období v úterý 30.4. Následovaly vstupní testy fyzické připravenosti. V období květnových svátků byly tréninky v týdnu dva, od 13.5. pak až do konce měsíce června budou pravidelně 3x v týdnu a to v úterý, středu a pátek. Toto rozložení umožňuje absolvovat některým hráčům ještě tréninky i zápasy v INLINE hokeji. V současnosti se připravuje 9 hráčů doplněných celou kategorií juniorů. Cyklus bude ukončen v pátek 28. června výstupními testy.

Hráči polykají dávky zaměřené na sílu, rychlost, výbušnost a dynamiku dolních končetin. O pestrosti zátěže vypovídají i tréninkové metody jako výbušnost na beach volejbalovém kurtu, jumping trampolínky, intervalové sprinty do prudkých kopců v okolí Vrchlabí na kole, atd... Závěry tréninkových jednotek zpestřuje fotbálek. Na lede se tým objeví v týdnu od 12.8. a již nyní je potvrzeno 7 přátelských utkání, o kterých bude web včas informovat. V jednání je ještě minisoustředění na začátku září.

Mládež absolvuje přípravné období obdobně jako „A“ mužstvo. Jednotlivá družstva jedou podle tréninkových plánů připravených pro konkrétní věkovou kategorii až do konce června v počtu 3-4 tréninků v týdnu.

Martin Filip se nyní připravuje individuálně a do tréninkového procesu se zapojí na dvou frontách přímo až v srpnu. A to nejen jako hráč „A“ mužstva, ale i jako trenér. Především v době obou soustředění mládeže bude mít plné ruce a brusle práce.

„Suchá“ příprava nejmenších, tedy školičky bruslení, probíhá každou středu od 16.00 pod vedením Břéti Novotného a Pavla Biegla. Děti se učí dovednostem potřebným ke snadnějšímu přechodu na led. Tzn., že se jedná o snahu mít těžiště na přední části chodidel, jeho snižování, přenášení váhy těla, trénink reakcí na signály a to převážně zábavnou formou.