HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 4:3
Zápasy

Z Trutnova jede HC Stadion bez bodu

26.02.2020
Raina Tomanová
Poslední minuty třetí třetiny rozhodly o dnešním vítězi. HC Stadion byl sice aktivnější, ale Trutnov dokázal dvakrát vyrovnat. Ve třetí třetině diváci viděli jen jednu branku, a to do vrchlabské sítě. Dvě branky si za Vrchlabí připsal Bednář.
43.kolo, středa 26.2.2020, 18:00
Trutnov
4:3
Vrchlabí
Ašenbrenner (Krofta) – Vácha (A), Junek, Suk, D. Jirásek, Leder, Pohl, Višňák – Krsek, Janoušek, Faltys, Planý, Fedulov (C), Kubinčák (A), Starý, Poul, Škvrně, Tatar
Abrahám (Holubec) – Jirků (C), Niko, Vašíček (A), J. Moník, Bedník (A), Voženílek, Kynčl, Havránek – F. Jirásek, Dvořák, Chalupa, Sýkora, Bednář, Hozák, Urban, Matějček, Kastner, Šlaicher, F. Moník
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:0  Branky a nahrávky: 9. Fedulov (Kubinčák, Janoušek), 31. Planý (Starý, Skvrně), 35. Krsek (Vácha), 58. Poul (Tatar) – 18. Bednář (Niko, Urban), 23. Chalupa (Hozák), 32. Bednář (Sýkora, Urban). Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Řezníček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 955. Průběh utkání: 1:0. 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.  

První minutu utkání měli puk na holích především domácí hráči. Hostům se nedařila rozehrávka. Ve 4. minutě se Vrchlabí dostalo až do útočné třetiny, ale trutnovská obrana fungovala dobře. Sýkora se dostal do šance, ale Ašenbrenner si poradil. Vácha se dostal do útoku, ale hostující hráči dobře bránili. V 7. minutě se do velké šance dostal Vácha, sám se dostal před Abraháma, ale minul branku. Poté byl vyloučen hostující Voženílek a domácí tak dostali šanci skórovat. A Trutnov tuto možnost využil a v čase 8:23 otevřel skóre zápasu Pavel FEDULOV, který poslal puk do vrchlabské branky po několika neúspěšných tečování. Draky tato branka nakopla a hnali se i nadále dopředu. Hra se přelévala ze strany na stranu, když se jeden tým dostal přes modrou čáru, byl obránci puk zase posunut do středního pásma. Ve 14. minutě byl vyloučen znovu vrchlabský hráč. Tentokrát se ale domácím přesilová hra vůbec nedařila a naopak se oni sami museli bránit proti výpadům Vrchlabí. Nakonec i na domácí straně došlo k vyloučení a na půl minuty se hrálo 4 na 4. Krátká přesilová hra pro Vrchlabí skončila brankou v domácí síti. Sýkorův pokus skončil na betonech Ašenbrennera, ale do kombinace se dostal Niko s Jaroslavem BEDNÁŘEM, který v čase 17:03 srovnal na 1:1. Konec třetiny nebyl nijak bohatý na střely.

Začátek druhé třetiny patřil znovu domácím hráčům, ale nedařilo se jim najít vhodnou střeleckou pozici. Ve 22. minutě přišla zajímavá šance Vrchlabí, kdy se k puku dostal Jirásek, ale trefil pouze konstrukci trutnovské branky. Hostům se ale nakonec podařilo usadit se v útočné třetině a zkoušejí Ašenbrennera překonat. V čase 22:232 se to povedlo Davidu CHALUPOVI, který dostal skvělou přihrávku od Hozáka. HC Stadion se tak dostal do těsného vedení. Ve 26. minutě zavařil domácí obraně Sýkora, nakonec přihrával na Bednáře, ten trefil pouze trutnovského brankáře. O minutu později to byli domácí, kdo se dostal do akce. Poul se dostal až před Abraháma, ale netrefil se. Matějček střílel od modré čáry, dorážka od Jiráska ale v brance neskončila. Sýkorův pokus skončil na obránci Trutnova. Ašenbrenner byl připravený proti střele Bednáře. V čase 30:19 bylo znovu vyrovnáno zásluhou Jakuba PLANÉHO, který stál před brankou osamocený. Další pokus přišel z hole Sýkory, a domácí gólman předvedl skvělý zákrok. Netrvalo dlouho a Vrchlabí si znovu vzalo vedení na svou stranu. V čase 31:49 se trefil Jaroslav BEDNÁŘ. Střela z rohu byla několikrát tečovaná. Ve 34. minutě se do šance dostal Chalupa po přihrávce od Hozáka. Další vyrovnání viděli diváci v čase 34:46, kdy se za Trutnov trefil Filip KRSEK, který jel na Abraháma úplně sám. Ve 37. minutě byl vyloučen trutnovský Tatar. Vrchlabským hráčům se přesilová hra moc nedařilo. Urban minul branku, stejně neúspěšný byl také Matějček. Do konce druhé části branka nepadla a opět se odcházelo do šaten za vyrovnaného stavu.

Tentokrát patřil začátek třetiny hostujícímu Vrchlabí. Sice se hosté usadili v pásmu, ale Ašenbrennera neohrozili. Havránkův pokus skončil na trutnovském brankáři. Ašenbrenner měl plno práce, proti Sýkorovi byl úspěšný a také Niko trefil pouze jeho lapačku. Domácí se také dostali do útočného pásma, ale nic velkého nevymysleli a do akce se znovu rozjeli hosté. Ve 45. minutě se Poul uvolnil ve středním pásmu a jel sám na Abraháma, ale branku minul. Za Trutnov mohl skórovat Krsek, který ujel sám na vrchlabského brankáře. Poul sice dostal puk do branky, ale na domácí straně se vylučovalo, takže se střelec radoval zbytečně. Hozák střílel od modré čáry, jeho střela byla zblokovaná. Jirků zakončoval pouze do výstroje Ašenbrennera. V 51. minutě se ani jednomu týmu nedařilo proniknout za modrou čáru. Chalupova teč neskončila za záda Ašenbrennera. Poté byl vyloučen hostující Havránek. Starý střílel přímo z buly, ale Abraháma nepřekvapil. Poté se Trutnov dostal do kombinace, ale nic nevymyslel. Také hosté se dostali před domácího brankáře, ale Draci se dobře bránili. V čase 57:24 zasadil ránu HC Stadionu Filip KRSEK, který překonal Abraháma střelou nad vyrážečku. Tato branka zajistila Trutnovu tři body, ačkoliv HC Stadion poslední minutu zápasu zkoušel hru bez brankáře. Tatar ještě mohl skórovat do prázdné, ale branku minul.


Ohlasy trenérů

Václav Baďouček:

V první třetině jsme nehráli dostatečně důrazně a v tom nás soupeř předčil. Druhá a třetí část hry byla z tohoto pohledu lepší, ale nedokázali jsme, zejména ve druhé třetině, proměnit naše příležitosti a naopak jsme dvakrát snadno inkasovali po nedůrazu v obranném pásmu a fatální chybě v pásmu útočném. Vázla nám hra od obránců, kteří často předržovali kotouče a volili špatná řešení situací při přechodu do protiútoku.