HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Bilina 15:0
Zápasy

Tři body zůstávají v Krkonoších

08.02.2020
Vendula Sahánková
Dnešní zápas se nesl v duchu domácího nátlaku. Od prvních minut se hra ponejvíce odehrávala v útočné třetině domácích a hosté se stěží rozkoukali a už čelili atakům domácích. První branka padla na začátku čtvrté minuty, do konce první třetiny domácí zvedli skóre na 5:0. Ve druhé třetině padly tři branky a ve třetí sedm branek. Po dvou bodech za gól si dnes na konto připsali pánové Chalupa, Sýkora a Šlaicher.
38.kolo, sobota 8.2.2020, 18:00
Vrchlabí
15:0
Bilina
Abrahám (Soukup) – Jirků (C), Niko, Vašíček (A), Moník J., Bendík (A), Voženílek, Kynčl, Havránek – Kastner, Dvořák, Šlaicher R., Bláha, Hozák, Sýkora, Jirásek, Chalupa, Matějček, Moník F.
Štěpánek (19. – 20. a 45. Kuchař) – Kučera, Brzek, Petržílka, Pokorný, Druxa, Kolíček (A), Vlach – Fábry, Tjurin, Kobes, Mašek, Lomovskij, Šimeček, Urban (C), Šmejc, Procházka (A), Dubrovin
Třetiny: 5:0, 3:0, 7:0  Branky a nahrávky: 4. Bláha (Sýkora), 7. Chalupa (Hozák, Voženílek), 9. Chalupa (Hozák, Kastner), 19. Moník J. (Moník F., Bendík), 19. Kastner (Chalupa, Hozák), 24. Sýkora, 26. Havránek (Moník F., Moník J.), 33. Moník F. (Kynčl, Niko), 42. Sýkora (Hozák), 44. Šlaicher R. (Sýkora, Bláha), 45. Hozák (Sýkora), 48. Jirků (Hozák, Havránek), 51. Šlaicher R. (Bláha, Sýkora), 53. Matějček (Dvořák, Jirásek), 59. Dvořák (Jirků, Jirásek). Rozhodčí: Jaroš – Žídek, Hnát. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 918. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 7:0, 8:0, 9:0, 10:0, 11:0, 12:0, 13:0, 14:0, 15:0.  

Úvodní buly zápasu vyhrál domácí celek. Vrchlabští útočníci okamžitě zamířili do obranné třetiny bílinského týmu. Padala jedna střela za druhou, ale poprvé se domácí trefili v polovině čtvrté minuty. Rychlý protiútok domácích otevřel skóre zápasu, když Petr Sýkora našel mezi kruhy najetého Tomáše BLÁHU, který s ledovým klidem prostřelil bílinského brankáře Štěpánka. Po několika dalších střelách, které nezamířily za záda Štěpánka, přišla další šance domácích, kdy bílinský gólman udělal obrovskou chybu. Při rozehrávce mu puk přeskočil hokejku a skočil do jeho sítě. Branka byla připsána Davidu CHALUPOVI. Domácí hráči takřka hosty nepustili k puku, jedna akce střídala druhou. Na začátku desáté minuty přišla další jistá šance domácích, kdy se puk vyražený Štěpánkem dostal na hokejku Davidu CHALUPOVI a ten s jistotou zakončil za záda gólmana. Jedna z mála akcí Bíliny nebyla zakončena ani střelou. V polovině dvanácté minuty přišlo první vyloučení zápasu, za sekání zamířil na dvě minuty na trestnou lavici bílinský Urban. Domácí tak dostali první šanci v přesilové hře, která se zvýšila na začátku čtrnácté minuty, kdy za Urbanem zamířil Procházka za nesportovní chování. Bílina tak lehce přes půl minuty hrála v oslabení tři na pět. Domácím se však v přesilové hře nepodařilo skórovat, největší šanci měl Dvořák, když sám ujel na Štěpánka, ale střela mezi betony neprošla. Další branka přišla po polovině devatenácté minuty, kdy Filip Moník našel zpoza branky svého bratra Jakuba MONÍKA a ten zakončil do horního růžku branky. O jedenáct vteřin později padla pátá branka domácích a to rukou Lukáše KASTNERA. Následovalo střídání brankářů na hostující straně, kdy z hřiště odešel Štěpánek a přišel Kuchař.

Do druhé třetiny ale hosté opět nastoupili se Štěpánkem v brance. Domácí brankář si několik vteřin po začátku třetiny připsal první vážný zákrok, ale neohrozil ho nikdo z bílinských, ale vlastní hráč. Na konci dvacáté druhé minuty přišlo první vyloučení pro domácí celek – na trestnou lavici zamířil Šlaicher za držení. Jan Bendík v klidu vyhodil až na Štěpánka, hosté se však k puku nedostali. Ve dvacáté třetí minutě se hlavní rozhodčí upískl a omlouval se hostujícím hokejistům. Ke konci dvacáté čtvrté minuty přišel šestý gól dnešního zápasu – ve vlastním oslabení domácí naplno uděřili, proti Štěpánkovi se rozjel sám Petr SÝKORA a zakončil za záda bílinského brankáře. Domácí vyslali ještě několik dalších šancí, ale bez úspěchu. Na začátku dvacáté šesté minuty přišlo další vyloučení pro hostující celek, za vysokou hůl si šel sednout Šimeček. A domácí během několika vteřin využili situaci, Jakub Moník od modré našel na pravém kruhu Filipa Moníka, ten vypálil, Štěpánek puk neudržel a do branky jej dorazil Štěpán HAVRÁNEK. Hosté se stále nemohli dostat k puku, takřka neustále jej měli v moci domácí hráči. Na začátku dvacáté deváté minuty přišlo další vyloučení hostů, kdy na trestnou lavici zamířil opět Urban a to tentokrát pro podrážení. Domácí se snažili hostům během přesilové hry zatopit, ale bez úspěchu. Ten přišel na začátku třicáté třetí minuty, kdy osmou branku utkání vstřelil za Štěpánokova záda Filip MONÍK. Jako by se hosté po této brance probrali, následovalo několik útoků proti Abrahámovi, kdy se hosté dostali i do dobrých šancí, ale domácí brankář je nenechal zakončit tak, jak by si oni přáli. V třicáté deváté minutě přišla další šance hostů a to když byl vyloučen vrchlabský Niko za podrážení. Domácí se ale nenechali rozhodit a v klidu dohráli do konce třetiny.

Úvodních jedenáct vteřin třetí třetiny hráli domácí v oslabení, ale Niko takřka ihned naskočil do hry. Jirků uklidnil hru za domácí brankou a obě mužstva v klidu vystřídala. Do velké šance se dostal Jirásek, minul prázdnou branku a jen se držel za hlavu v zoufalém gestu. Ale devátý gól na sebe nenechal dlouho čekat – pět vteřin před koncem čtyřicáté druhé minuty prostřelil Štěpánka od pravého mantinelu Petr SÝKORA. Následovalo několik dalších šancí, ale puk za záda brankáře neputoval. V jednu chvíli puk vyletěl po střele Procházky až do národní vlajky, která je zavěšena pod střechou haly, hra tedy byla přerušena. V polovině čtyřicáté čtvrté minuty padla desátá branka zápasu – premiérovou branku v seniorském hokeji si připsal Radim ŠLAICHER, který nadvakrát překonal Štěpánka. A během osmnácti vteřil padl gól jedenáctý pro domácí celek – bílinského brankáře již podruhé v zápase překonal Jiří HOZÁK. Hosté se tak rozhodli vyměnit znovu brankáře a místo Štěpánka do branky zamířil Kuchař. O několik chvil později přišlo další vyloučení pro vrchlabského hráče – na trestnou lavici zamířil Chalupa pro vysokou hůl. Hostům se ale přesilová hra vůbec nedařila a na začátku čtyřicáté sedmé minuty bylo písknuto vyloučení pro bílinského Kobese za pozdrážení. V druhé polovině čtyřicáté osmé minuty, kdy už vrchlabští hráli v plném počtu, byl překonán i druhý hostující brankář. Tomáš JIRKŮ napřáhl z pravého kruhu a prostřelil Kuchaře. Hosté se pokusili o několik dalších střel, ale domácího brankáře nepřekvapili. V polovině poslední třetiny si připsal další bod do tabulky junior Radim ŠLAICHER, který si tak mohl zapsat prostřelení obou bílinských brakářů. O necelé dvě minuty později se prodral od pravého mantinelu až k brance Štěpán MATĚJČEK a uklidil puk do sítě. Následovalo vyloučení na domácí straně, kdy byl vyloučen Bendík za držení. Hosté se tak znovu pokusili překonat Abrháma, ale bez úspěchu. A necelou minuty před koncem si další bod do tabulky připsal Jaroslav DVOŘÁK po bekhendovém zakončení. Radim Šlaicher si málem připsal hattrick, ale bohužel branku o kousek minul.


Ohlasy trenérů