HC Stadion Vrchlabí – Vladislav Koutský: Vrchlabí znám a dobře se mi tady dýchá
A Team

Vladislav Koutský: Vrchlabí znám a dobře se mi tady dýchá

31.05.2010
Jana Poskerová

Hokejová kariéra brankáře Vladislava Koutského je do této doby ponejvíce spojena s extraligovým klubem HC Eaton Pardubice, kde byl nominován jako dvojka gólmana Lašáka, a pak s vrchlabským rivalem HC VCES Hradec Králové. Vrchlabští fanoušci si na jeho působení možná pamatují ze sezony 2008/2009, kdy v derby mezi Hradcem a Vrchlabím stál v soupeřově bráně.

Nastupoval také za Třinec a Opavu, navíc má za sebou republikové starty za hokejovou „16“ a „20“. Hokejoví odborníci o něm hovoří jako o talentovaném gólmanovi. Pochází z Hronova, kde s hokejem také začínal.

Vrchlabský stadion si pamatuje ještě v jeho nezastřešené době. Ve Vrchlabí se mu dobře dýchá a ráz horského města se Vláďovi líbí. K hokeji ho, jako většinu, přivedli rodiče. Za dosavadní největší úspěch považuje nominaci v mládežnické reprezentaci a třetí místo na mistrovství v roce 2004.

Je sportovec a kromě hokeje hraje tenis a florbal. V Hronově úspěšně dokončil před dvěma lety studium hotelové školy, ale hotelnictví se prozatím nevěnoval.

Do Vrchlabí původně nastoupil s tím, že se o bránu bude dělit s Petrem Ševčíkem. O tom, zda je s ním po Ševčíkově odchodu počítáno jako s jedničkou, mluvit nechce: „Před sezonou vás mohou posuzovat jako jedničku, ale pak se může vše velmi rychle změnit. Jsme tady s Filipem Landsmanem a já opravdu nevím. Samozřejmě, že by se mi takový post líbil, být na pozici jedničky a odchytat, co nejvíc zápasů, ale to se ukáže.“

V probíhající přípravě mu prozatím dává nejvíce zabrat kolo, kolem Pardubic kopečky nejsou, a proto se mu výjezd na Jestřábí vryje na dlouhou dobu do paměti. Hokejoví fanoušci v pondělí oslavovali zlato českých hokejistů, hokejisti Vrchlabí si v rámci přípravy „vyjeli“ na Jestřábí. Tento týden bude spolu s ostatními trávit ve Špindlerově Mlýně v Orea Hotelu Arnika, kde na hokejisty čeká zdolávání dalších kopců, tentokrát ale po svých.

Na otázku, zda vzhlíží k nějakému brankáři, odpovídá šalamounsky: „Od každého brankáře se snažím vzít si něco. Ale když jsem byl malý, tak to byl určitě Dominik Hašek. A s Hašanem jsem se v Pardubicích potkal.“

Na oslavu vítězného zápasu předvádí Vláďa Koutský kotrmelce, přejeme mu, a samozřejmě i nám, aby jich v nadcházející sezóně bylo co nejvíc.