HC Stadion Vrchlabí – Další jména do sestavy
A Team

Další jména do sestavy

12.05.2010
Jana Poskerová

Během května projednává manažer hokejové klubu další podmínky spolupráce s extraligovými kluby z Litvínova a Pardubic, navíc už může informovat o dalších hráčích, kteří budou v letošní sezóně oblékat barvy Vrchlabí.

Svou brankářskou pozici definitivně opustil Petr Ševčík, který dal přednost lukrativní pracovní nabídce a také studiu. Otazníky jsou kolem dalšího působení Štefana Rusnáka, který ještě jedná o svém působení ve slovenské extralize, stejně tak zvažuje situaci i obránce Petr Chaloupka. Ladislav Gengel bude zatím hostovat v Kladně a zda dojde k jeho prodeji, není ještě rozhodnuto. Naopak i nadále budou na ledě Patrik Beck, Martin, Filip, Tomáš Pácal, Matějíček, Kubeš, Tvrdek, Hubáček, Andres, Bendík, Urban a Hanzl.

Co se týká spolupráce s extraligovými kluby: Vrchlabí podepsalo smlouvu s Litvínovem, jedná se o výměnu hráčů, smlouva není limitovaná nebo zavazující počtem hráčů a z této spolupráce momentálně vzešla dvě jména a to David Zíma s Ondřejem Poživilem, kteří u nás již nyní trénují. Oba jsou na hostování.

Hovořilo se o spolupráci s Pardubicemi, zvláště pak poté, co se extraligový klub nedohodl s celkem Chrudimi. "Nabídka na spolupráci přišla přímo od Pardubic, ale musím podotknout, že se nejedná o spolupráci na bázi farmy. Jedná se o podobnou smlouvu, jako máme u Litvínova, tedy smlouva o spolupráci. Zatím je ale tato smlouva v rámci příprav. Její podepsání by znamenalo, že by u nás pak mohli nastupovali hráči pardubického "áčka", ale samozřejmě jejich start záleží na různých okolnostech," vysvětluje situaci sportovní manažer Aleš Kmoníček. "Pardubice nám poskytly určitá jména, se kterými můžeme pracovat. Z těchto jmen jsme s trenérem vybrali do týmu pět hráčů."

Jedná se o následující posily: brankář Vláďa Koutský a Filip Landsman, obránci Petr Mocek a mladík Lukáš Poskočil, do útoku pak Tomáš Bláha. Zatím na zkoušku je angažován sparťanský útočník Michal Bezouška a ze Slovenka Jakub Drábek.

Tým zatím nemá definitivní podobu, stále je aktuální snaha o posílení na pozici centra, obránce a určitě by bylo potřeba najít klasické defenzivní levé křídlo. Ale na hledání má manažer klubu ještě dostatek času a situaci nechce uspěchat. V úvahu také připadají hráči z Mladé Boleslavi, která opět projevila zájem o spolupráci.

Kdy si tedy tým prohlédnéme na ledě? První přípravný zápas sehraje klub 3.8.2010 na ledě Mladé Boleslavi. Účast v Tipsport cupu je po výkonech v sezóně pasé. Každopádně přípravné zápasy jsou již naplánované a budeme Vás o nich průběžně informovat.