HC Stadion Vrchlabí – Rošády ve Vrchlabí. Odchází Biegl, přichází Koutský.
A Team

Rošády ve Vrchlabí. Odchází Biegl, přichází Koutský.

01.05.2010
Radek Barkman

Nespokojenost s uplynulou sezonou zavládla v Podkrkonoší. Tým Vrchlabí nesplnil očekávání a místo bojů o špičku prvoligové tabulky musel do posledních vteřin bojovat o účast v play-off. Zde sice v osmifinále potrápil favorita z Třebíče, ovšem nezvládl pátý zápas a se soutěží se musel rozloučit. Vedení klubu tedy začalo dělat kádrovou revoluci a rozloučilo se z celou řadou hráčů. Na světě jsou už také některé příchody.

Velice rychlé bylo vystřízlivění týmu, který v sezoně 2008/2009 dlouho okupoval špici tabulky a přímo postoupil do čtvrtfinále soutěže. Nebýt branky Ladislava Gengela 15 vteřin před koncem zápasu s Berounem, nemuselo ani k žádnému play-off dojít. Manažer Vrchlabí Aleš Kmoníček proto už nyní spřádá plány na další ročník. "Dojde k výraznějším změnám a bude jich dost,“ tvrdí rázně.

Koho se tedy rošáda bude týkat? Začněme u brankářů. S naprostou jistotu můžeme tvrdit, že ve Vrchlabí skončil gólman s bohatými extraligovými zkušenostmi Radovan Biegl. Nejisté je další působení mladého Petra Ševčíka. K ukončení kontraktu došlo také s obráncem Lukášem Chmelířem. Útočné řady se pak budou muset vyrovnat s absencí tria Procházka, Klimt, Mikšovský. Zejména posledně jmenovaný neprožil vůbec povedenou sezonu. Ze 42 utkání v základní části si zapsal pouhých osm kanadských bodů (3+5), v play-off pak vyšel naprázdno.

V jednání je zatím odchod beka Aleše Vály, který loni poměrně slušnou část sezony strávil v konkurenčních Benátkách n. Jizerou. Na verdikt čeká také jeho parťák Petr Chaloupka, který už dokonce oblékl extraligový dres v barvách Pardubic. Otazníky visí také nad startem útočníků Gengela, Rusnáka či Látala. Avšak prvně jmenovaný Ladislav Gengel proslul kýženou vyrovnávací brankou v zápase proti Berounu, čímž zajistil Vrchlabí postup do vyřazovacích bojů. V kanadském bodování týmu pak obsadil druhé místo.

Vrchlabského příznivce ovšem zcela jistě zaujmou i nové posily. V jednání je mladý pardubický brankář Vladislav Koutský. Bronzový medailista z MS „20“ z roku 2005, kde famózním výkonem zastavil Američany už oplývá i starty v extralize. Onoho času pardubická dvojka za Janem Lašákem by se tak mohla stát po odchodu obou gólmanů velkou posilou. Další novou tváří by se pak měl stát litvínovský řízný obránce Jan Poživil. „Další jednání probíhají, v příštích dnech a týdnech se uvidí, jakým směrem," dodal manažer Kmoníček.