HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí přijede BK Mladá Boleslav
A Team

Do Vrchlabí přijede BK Mladá Boleslav

28.09.2007
Jan Pečeňák

Náš tým se v sobotu v Elektromont aréně utká s jedním největších z aspirantů na postup do ELH, týmem BK Mladá Boleslav. Vrchlabí ve středu získalo další tři body, když vyhrálo v Kadani 4:1 a stále je na velmi pěkné třetí příčce. Náš soupeř “ na domácím ledě “ v Benátkách nad Jizerou porazil Most 5:2 a zatím se nachází na čtvrtém místě o dva body za naším týmem, ale má zápas v Hradci Králové k dobru.

Boleslav v přípravě sehrála 12 zápasů, ze kterých ve čtyřech případech odešla vítezně, ve čtyřech zápasech remizovala a zbylé čtyři zápasy prohrála. Hned v prvním přátelském utkání se utkala s naším celkem a v zápase hraném na 4 třetiny vyhráli hosté z města škodovek 5:1. I přes nevýraznou přípravu, má tým Boleslavi nejvyšší cíle a tím je postup do hokejové extraligy. Po loňském neúspěchu prošel tým řadou změn a začaly už na trenérském postu, kde Jiřího Režnara vyměnil Jan Votruba. Změny se odehrály i v hráčském kádru a nebyly malé, celkem do týmu Boleslavi přišlo 15 nových hráčů. Do týmu přišli např. Marek Ivan a Tomáš Kolafa z Ústí, Tomáš Fikrt z Litvínova, mladý obránce Jozef Wagenhoffer ze Slovanu Bratislava a na hostování se podařilo získat např. Davida Mazance z Plzně.

V mistrovských zápasech zatím náš soupeř prohrál jen dva zápasy a oba v prodloužení, v Havlíčkově Brodě a na domácím ledě s Chomutovem. Zbylé tři zápasy s přehledem vyhrál – doma s Berounem a Mostem a v Kadani. K největším hvězdám boleslavského kádru patří extraligou ostřílení Jiří Gombár, Ivan Marek, Václav Eiselt, Richard Král, ale i spousta dalších hráčů má velké zkušenosti s extraligou. Naše hráče v sobotu rozhodně nečeká nic lehkého a bylo by dobré, kdyby je fanoušci přišli podpořit v co největším počtu.

V posledním zápase nastoupila BK Mladá Boleslav v této sestavě:

Šindelář - Jindra, Bauer, Mazanec, Lukáč, Drábek, Kolafa, Všetečka - Gombár, Sýkora, Nouza - Handlovský, Rod, Gajovský - Rumpel, Ivan, Eiselt - Mikulík, Král, Sedlák