HC Stadion Vrchlabí – Trenér Jeřábek odvolán
A Team

Trenér Jeřábek odvolán

25.11.2009
Patrik Huber

V R C H L A B Í - Dnešní utkání bylo osudové pro nyní již bývalého trenéra HC Vrchlabí Vladimíra Jeřábka. Ten byl odvolán z důvodu neuspokojivých výsledků. Poděkujme mu však za vše, co pro hokejový klub ve Vrchlabí udělal. Do doby, než se na jeho funkci najde náhrada, byl vedením pověřen dočasně Josef Řeháček. Nový trenér byl měl být znám již do konce příštího týdne.

Ultimátum dané vrchlabskému týmu vedením splněno nebylo. Tým měl v zápasech s Havlíčkovým Brodem, Kadaní, Třebíčí a v derby s Hradcem Králové posbírat alespoň deset bodů. To se však nestalo a tak musely dle majitele klubu Petra Dědka přijít i změny: „situace je taková, že vedení klubu se dohodlo s trenérem Jeřábkem na ukončení angažmá ve Vrchlabí. Vedením mužstva byl dočasně pověřen dosavadní asistent Řeháček." Rozhodnutí však nebylo jednoduché. „Bránili jsme se tomuto kroku, protože jsem věřil, že trenér Jeřábek mužstvo zvedne. Bohužel, se ukázalo, že to dál nejde," dodal.

Trenérovi však patří i poděkování, za výsledky z předchozích dvou sezónách, kdy tým došel pokaždé do čtvrtfinále. „Trenérovi Jeřábkovi musím poděkovat za obrovský kus práce, který tady odvedl. Dvě sezony byly opravdu hodně povedené. Přeji mu hodně sportovních úspěchů v jeho další kariéře," pokračoval Petr Dědek.

Za výsledky však mají odpovědnost i hráči a na řadu by mohlo přijít i jejich potrestání. „To teď musíme vyřešit se sportovním ředitelem. Máme hodně zraněných, hráči jsou unavení z náročného programu tří zápasů v pěti dnech. Každopádně výkon, který dnes předvedli, byl příšerný bez nasazení a obětavosti. Pokuty jsou na zvážení," zakončil rozhovor majitel klubu.

(Rozhovor s majitelem klubu Petrem Dědkem převzat od Michala Bogáně)