HC Stadion Vrchlabí – Nepadne a nepadne
A Team

Nepadne a nepadne

21.10.2009
Jana Poskerová

Smůla na domácím hřišti provázela vrchlabské hokejisty i ve včerejším zápase s klubem HC Benátky nad Jizerou. Výborného gólmana Michala Nedvídka se podařilo překonat pouze jednou a to Adamu Mikšovskému.

A jak hráč komentuje průběhu zápasu: „Jako každý zápas jsme měli strašně moc nevyužitých šancí. Je to pořád dokola. Ale nevím, čím to je, určitě nikdo v týmu nechce prohrávat nebo ztrácet doma body. Zvlášť doma, není to příjemné ani pro fanoušky. Těžko se mi mluví.“

Pokud naši hokejisté hrají na cizím ledě, góly do branky soupeře padají, ale proč se nedaří střelecky na domácím poli? „Nevím, kdybychom to věděli, tak už doma vyhráváme. Možná doma nemáme vůči soupeři dostatečný respekt? Ale každopádně všechny v kabině to mrzí, protože to znamená ztrátu bodů,“ vážně dodává Adam.

To tedy znamená, že mančaft si je vědom toho, že něco je špatně, ale co s tím, útočníci? „Řešíme to od začátku sezóny, na tréninku trénujeme koncovku, snažíme se dávat góly. Pak přijde zápas doma a my dáme jeden gól a to je prostě málo,“ krčí rameny hráč s číslem 84 a dodáva: “ Je to další zápas, kdy jsme soupeře přestříleli, ale nic z toho. Dáváme málo gólu. Nemyslím si, že jsme pod tlakem. Všichni se chtějí zlepšit, dávat góly. Co víc k tomu dodat. Mrzí mě to,“ říká útočník.

Za to na druhé straně panuje spokojenost, Benátky si domů odvezly dva body a gólman Michal Nedvídek nešetřil dobrou náladou: „Zápas byl hodně fyzicky náročný, před zápasem jsme si řekli, že musíme vycházet ze zabezpečení obrany a pokoušet se využívat šance, které se nám naskytnou vpředu. Bohužel jsme se dopustili individuální chyby, kterou Vrchlabí potrestalo. Hodně zlomový byl nájezd na konci první třetiny a pak celá druhá třetina. V poslední třetině už obě mužstva jenom čekala. Rád bych pochválil Vrchlabí, hrálo velmi dobře, ale jsem rád, že si z Vrchlabí odvážíme dva body.“

Doufejme tedy, že prokletí domácího ledu bude brzy zlomeno.