HC Stadion Vrchlabí – V sobotu přijedou Rebelové
A Team

V sobotu přijedou Rebelové

21.09.2007
Jan Hanuš

V sobotu 22. září přivítají vrchlabští hokejisté na domácím zimním stadionu tým HC Rebel Havlíčkův Brod. Vrchlabští jsou po čtyřech odehraných kolech na krásném třetím místě se ziskem 7 bodů. V prvním zápase sezóny podlehli až na nájezdy Berounu, v Chomutově těsně prohráli 4:3, v pondělí vrchlabský tým jasně přehrál hokejisty Mostu. Ve středu jela Jeřábkova družina do Hradce Králové a v jámě Lvové vybojovala nesmírně cenné tři body.

Vrchlabí čeká další velice těžký zápas, Rebelové ve čtyřech odehraných zápasech ztratili pouze jeden bod, v utkání třetího kola s Mladou Boleslaví zvítězili až v samostatných nájezdech, kdy rozhodující gól dal Daniel Hodek. V dresu Rebelů uvidíme loňského hráče HC Vrchlabí Jaroslava Borůvku a vrchlabského odchovance Jiřího Jebavého.

Trocha Historie

Hokej má v Havlíčkově Brodě tradici a hraje se v Kotlině ještě od dob zamrzlých rybníků. HC Rebel byl založen již v roce 1928 a vyrostlo zde mnoho výborných hokejistů. Po takových hokejových veličinách, jako byli Jaroslav a Jiří Holíkové, Jan Suchý, Josef Augusta a jejich trenér pan Tománek, kteří havlíčkobrodskou Kotlinu proslavili i ve světovém hokeji, zde vyrostla řada dalších osobností, jako jsou Václav Chytráček, Milan Chalupa, Jaroslav Benák, Petr Vlk či Augustin Žák. S těmito známými jmény líheň hokejistů v žádném případě nepřestala existovat. Další vlna havlíčkobrodských talentů začala figurovat v extraligovém a světovém hokeji v minulých letech, připomeňme Radka Martínka - mistra světa 2000 a 2001, hráče NHL od r. 2001, Josefa Vašíčka - mistra světa hráčů do 20-ti let, mistra světa 2003, vítěz Stanley Cupu 2006, hráče NHL od roku 2000, nedávno tragicky zesnulého Martina Čecha, Romana Čecha, Jana Nováka a Aleše Pavlase - reprezentanta do 18-ti let, Tomáše Vaka, Miroslava Dubna a další.

V posledním zápase v Kadani nastoupili Rebelové v této sestavě: Neruda (Opršal) - Jebavý, Vyhlídal, Šulc, Pavlík, Staněk, Borůvka, Jelínek - Kubeš, Malát, Holec - Hodek, Čermák, Varga - Kreuzer, Dušátko, Ondráček - Borovanský, Třetina, Němec - Florián.