HC Stadion Vrchlabí – Představujeme novou posilu do obrany!
A Team

Představujeme novou posilu do obrany!

29.08.2024
Lucie Horčičková

Další novou tváří A-týmu a výraznou posilou do obrany je dvaadvacetiletý Zoran Fiala.

Příchod Zorana Fialy vnímáme jako výrazné posílení naší obrany. Je sice poměrně mladý (22 let), ale přesto má již výrazné zkušenosti se seniorským hokejem. Má za sebou 3 velice kvalitní sezóny ve II. lize a pár zápasů i v I. lize. V našich defenzivních řadách by měl mít Zoran velmi výraznou úlohu.
Je dalším hráčem z loňské sestavy Letňan, a tak spolu se Štěpánem Turkem a Nikitou Guryevskiym vytvořili v našem týmu pražskou enklávu. Zoran je typově vysoký bek s kvalitní defenzivní činností, výborný bruslař, navíc s dobrou střelou. Svými fyzickými parametry i svoji komplexností by měl zcela jednoznačně patřit k výrazným oporám v našem týmu.

Komentář Jiřího Jakubce:
„O Zorana jsme moc stáli a čekali jsme do poslední chvíle, zda si ho přeci jen nenechají v Jihlavě. Nakonec jsme moc rádi, že si z více druholigových nabídek vybral tu naši. Výraznou roli v tom pochopitelně sehrál i Ondra Poul. Já osobně se domnívám, že Zoran už teď je hráč pro Maxa ligu a je jen otázkou času, kdy svými výkony zaujme nějaký klub v této soutěži.
Angažmá Zorana vnímám jako poslední důležitý kamínek do naší skládačky a myslím, že teď ten tým má velice slušnou kostru, na které se dá postavit úspěšná sezóna.
Ještě přibudou určitě nějací hráči na střídavé starty. O těch vás budeme průběžně informovat.“