HC Stadion Vrchlabí – Vyjádření ke včerejšímu zápasu
A Team

Vyjádření ke včerejšímu zápasu

15.03.2024
Daniela Urbanová

Vážení vrchlabští hokejoví příznivci, včerejší zápas play-off s Příbramí přinesl vše, co tato část soutěže může nabídnout a bohužel i něco navíc. Proto Vám, již v průběhu prvního kola, přinášíme komentář Jiřího Jakubce.

Ke sportovní stránce zápasu:
Člověk nemusí být žádný hokejový expert, aby viděl, že jsme soupeři jeho vítězství velmi usnadnili. Neudělali jsme velké množství chyb, ale soupeř je dokázal potrestat a proto vyhrál. A to i přesto, že na ledě nijak zvlášť nedominoval. Baník má zkušený tým a zatím tyto rozdílové situace zvládá lépe. Nezbývá, než to uznat, popřát soupeři a na další zápas se připravit na 100%.

K rozhodčím:
Rozhodčí jsou naprosto nezbytnou součástí hry a jsou to jenom lidé, chybující stejně jako hráči, trenéři, manažeři i diváci. Bohužel mohou necitlivým nebo sporným posouzením vzbudit negativní emoce, k čemuž ve včerejším zápase došlo. Musím podotknout, že sporné momenty byly na obou stranách, ale nenajdu na výkonu rozhodčích žádné evidentní hrubé pochybení, které by zásadně ovlivnilo zápas. Zápas jsme si prohráli sami a to je bez jakéhokoliv dalšího komentáře!

K divákům:
Včerejší zápas nabídl vše, co se od play-off očekává a především silné emoce. Bohužel ty negativní přerostly v neadekvátní reakce některých našich fanoušků a závěr zápasu se tak zvrhnul v ne moc hezkou podívanou. Došlo k opětovnému nepovolenému házení předmětů na ledovou plochu. Každý takový čin s sebou přináší mnoho negativních dopadů!! Jako nejzávažnější důsledek vnímáme snížení fanouškovské kultury. Všichni v našem klubu se snažíme každým malým krůčkem tuto kulturu zvedat, pokoušíme se vymyslet akce, které by do ochozů přitáhly mladé diváky, děti i celé rodiny a každá takováto událost zase vše sráží zpět na nižší úroveň.
Dalším nezanedbatelným aspektem je finanční postih, který náš klub bezpochyby čeká. Uvidíme, jaká bude jeho výše, ale je potřeba si uvědomit, že jedno vybití vlastních emocí má pro klub stejný dopad, jako když na zápas přijde o 100 diváků méně. Chápu, že jsou momenty, kdy je těžké ovládat svoje emoce, ale takové činy jsou zároveň vyjádřením obrovské neúcty k ostatním fanouškům a ke všem lidem, kteří se na organizaci zápasu podílejí. Je v našem nejvyšším společném zájmu se takovýchto reakcí zcela vyvarovat! Někteří fanoušci, kteří včera vhodili láhve na led, se nám přihlásili a jsou připraveni se podílet na finančním postihu. Je to uznání chyby, které je potřeba ocenit.

Nyní nám nezbývá než věřit, že zkoncentrujeme naše síly a ještě jednou se v pondělí utkáme s Příbramí na domácím ledě.