HC Stadion Vrchlabí – Důležitá informace pro diváky
Tiskové zprávy

Důležitá informace pro diváky

07.12.2023
Lucie Horčičková

Za domácí utkání s Kobrou Praha nám byla udělena od disciplinární komise pokuta 5000 Kč za nepřístojné chování diváků. Ve vypjaté koncovce tohoto zápasu došlo k několika málo rozporuplným rozhodnutím ze strany rozhodčího, na což zareagovali někteří diváci vhozením předmětů na ledovou plochu. Za toto provinění proti řádům nám byla udělena zmíněná pokuta.

Vyjádření Jiřího Jakubce:
„Opakovaně se obracím na všechny naše příznivce a diváky, kteří chodí povzbuzovat naše mužstvo na stadion, aby se zdrželi vhazování jakýchkoliv předmětů na led. Dlouhodobě se v návštěvnosti držíme na horních příčkách mezi všemi druholigovými týmy a byla by obrovská škoda si to kazit takovými excesy. Chápeme, že k hokeji patří spoustu emocí a někdy, bohužel, i ty negativní. Mnohdy také nejsme spokojeni s výkonem rozhodčích, ale jsou prostě součástí hry a jsou to jenom lidé, kteří dělají chyby, stejně jako hráči, trenéři nebo manažeři. Takovéto chování, mám na mysli vulgární nadávky nebo vhazování předmětů na led, má dva velice negativní aspekty a my bychom byli velice rádi, kdybyste si je dokázali uvědomit! Na zápasy našeho A-týmu chodí velmi mnoho našich mládežníků a i jiných dětí. Tímto chováním jim nevědomky nastavujeme pravidla, co si můžeme vůči autoritám dovolovat a ukazujeme jim absolutní nedostatek respektu, i když jsme mnohdy možná v právu. Je to věc, která se nám nelíbí a kromě osvěty proti tomu v ruce téměř jiné zbraně nemáme.
Dalším aspektem je přímo poškozování našeho klubu. Byli bychom rádi, kdyby si každý fanoušek uvědomil, že vhozením jednoho kelímku s pivem na ledovou plochu připraví klub, nikoliv sám sebe, o 5000 Kč, což je stejné, jako kdyby přišlo na zápas o 50 platících diváků méně. I zde jako ideální zbraň vidím osvětu, ale pokud by mělo k takovým situacím docházet opakovaně, čímž by se zvyšovaly i částky za pokuty, museli bychom přistoupit k represivním opatřením. Prostředky pro taková opatření máme k dispozici.
Ještě jednou na vás všechny apeluji s tím, že si vás všech moc vážíme, ale platí zde okřídlené - fandi, ale zůstaň člověkem.”