HC Stadion Vrchlabí – Hodnocení hokejových kempů 2023
Mládež

Hodnocení hokejových kempů 2023

20.08.2023
Lucie Horčičková

Hlavní trenéři letošních hokejových kempů přináší hodnocení.

V první půlce srpna proběhly na zimním stadionu pod vedením našich trenérů hokejové kempy, kterými naše mládež zahájila přípravu na ledě.
Kempy probíhaly příměstskou formou a díky nim měli naši mladí hokejisté možnost zlepšovat se v dovednostech jako je například bruslení, práce s hokejkou nebo střelba. Nechyběly ale ani tréninky na suchu nebo bazén.
Zpestřením kempů byla návštěva hráče libereckých Bílých Tygrů a našeho odchovance Jakuba Rychlovského, který se zúčastnil tréninků na ledě a následně nechyběla ani beseda s autogramiádou.


Kemp č. 1 (7.-11.8.2023)

Určeno pro ročníky 2007 - 2010
Trenéři: David Chalupa, Jakub Tatar, Jakub Kynčl, Tomáš Jirků

Hodnocení hlavního trenéra kempu Davida Chalupy:
Od pondělí 7.8. do pátka 12.8. proběhl kemp pro ročníky 2007 až 2011. Dopolední tréninky na ledě byly zaměřeny na dovednosti jako jsou bruslení, bruslení s pukem, práce s pukem, přihrávky, a nechyběly samozřejmě tréninky zaměřené na střelbu. Odpolední tréninky byly zaměřeny na hry na malém prostoru v rovnovážné a nerovnovážné situaci. Každý den jsme měli i dva tréninky na suchu, které byly zaměřeny na plyometrii, na rychlost, posilování s vlastním tělem atd… Kluci si zahráli i fotbal, basketbal a pasáka. Zaměřili jsme se také na práci s hokejkou, využili jsme i naší střelnici, a kompenzaci. Jeden den jsme navštívili i bazén. Zpestřením našeho kempu byla účast na jednom tréninku a následná beseda s Kubou Rychlovským. Závěrečný den jsme nejdříve udělali soutěže na ledě, poté na suchu a celý kemp jsme zakončili hrou 5 na 5 na celé hřiště. Kluci dostali za parádní práci během celého týdne malou sladkost a dárek od klubu, krásné ponožky HC Stadion Vrchlabí.


Kemp č. 2 (7.-11.8.2023)

Určeno pro ročníky 2011 - 2013
Trenéři: Patrik Urban, Filip Moník, René Mach, Adam Jirků

Hodnocení hlavního trenéra kempu Patrika Urbana:
Po více než 4 měsících jsme se sešli opět na ledě, a to na kempu pro ročník 2011 - 2013. Kluci a holky do toho vstoupili s velikým nadšením a byla radost s nimi pracovat. Věřím, že si z týdenního kempu, kde jsme pracovali na dovednostech (bruslení, vedení kotouče, přihrávce a střelbě ), ale také jsme si užili zábavu venku a v bazénu, všichni odnesli jen to nejlepší a posune je to zase o kousek dále.


Kemp č. 3 (14.-18.8.2023)

Určeno pro ročníky 2014 - 2015
Trenéři: René Mach, Tomáš Bláha, Tomáš Bürger, Jakub Kynčl, David Chalupa

Hodnocení hlavního trenéra kempu Reného Macha:
Kempu č. 3 se zúčastnili hráči ročníku 2014-2015. Program jsme měli velice nabitý. Skládal se ze dvou tréninků na ledě a dvou tréninků na suchu, což bylo pro děti velice náročné. Dopoledne jsme se věnovali především dovednostem jak na ledě tak i na suchu. Odpoledne jsme se potom věnovali převážně převodu dovedností do hry tak, aby to děti bavilo a zároveň se mohli nadále rozvíjet. Odpolední suchá byla věnována kompenzačnímu cvičení, kde se děti učily, jak se správně starat o svoje tělo po náročném tréninku. Ve středu jsme program zpestřili o návštěvu bazénu a ve čtvrtek jsme společně šli za odměnu na zmrzlinu. Kemp jsme zakončili v pátek individuálními a týmovými soutěžemi společně s návštěvou našeho odchovance Kuby Rychlovského, který ukazoval svoje dovednosti dětem na ledě a potom jim také předal ceny za zvládnutí celého kempu.


Kemp č. 4 (14.-18.8.2023)

Určeno pro ročníky 2016 - 2018
Trenéři: Tomáš Jirků, Patrik Urban, Adam Jirků, Jakub Tatar, Filip Moník

Hodnocení hlavního trenéra kempu Tomáše Jirků:
V pátek 18.8. jsme zakončili hokejový kemp s našimi nejmenšími hokejisty. Kemp trval 5 dní a byl organizovaný příměstskou formou. Dopolední tréninky na ledě byly zaměřené na osvojování dovedností a odpolední byly herního charakteru. Součástí kempu byl i týmový čtyřboj, kde soutěžily mezi sebou 4 týmy z NHL: Toronto, Montreal, Boston a Detroit. Čtyřboj byl složený z hokejového turnaje, z fotbalového turnaje, z dovednostních soutěží na ledě i na suchu. Můžeme prozradit, že celkovým vítězem se nakonec stal tým Toronto Maple Leafs.
Poslední páteční den přišel navštívit naše mládežníky vrchlabský odchovanec Jakub Rychlovský. Kuba absolvoval s dětmi trénink na ledě a pak s ním následovala beseda. Děti si také měly možnost nechat podepsat kartičky. Při té příležitosti jsme dali dětem dárek a společně zakončili hokejový kemp.