HC Stadion Vrchlabí – Aktuality k sestavě A-týmu
A Team

Aktuality k sestavě A-týmu

20.07.2023
Lucie Horčičková

Sportovní manažer klubu Jiří Jakubec přináší aktuální informace ke složení obrany A-týmu, včetně nových posil.

Finalizujeme složení obrany A-týmu
Jak jsme vás již informovali, tak pozice v brankovišti a v útoku máme v podstatě vyřešené. Ještě zbývá doplnit složení obrany, ale i v tomto bodě jsme již pokročili k finální fázi.

Již jsme avizovali, že z rodinných důvodů se v průběhu letní přípravy od našeho týmu odpojil Simon Duran. Bohužel se jedná o dlouhodobou záležitost a Simon tak již nebude v našem týmu pokračovat.

Dále v našem týmu letos nebude působit Marek Pelda, byť jsme s ním původně počítali. Nakonec jsme se ale rozhodli jinak a oběma hráčům bych chtěl moc poděkovat, protože se významně podíleli na naši loňské vydařené sezóně.

Další sezónu v našem týmu přidá Ján Bendík. Jsem moc rád, že jsme se s Honzou domluvili na dalším pokračování. Je to hráč, který si dokáže po celou sezónu udržet vysoký standard a v play-off přepne na vyšší mód. Navíc je to vynikající týmový hráč s nezastupitelnou roli v kabině.

Novým hráčem, kterého uvidíte v naší obraně bude Jakub Hladík. Přichází k nám z liberecké juniorky, kde vloni působil jako asistent kapitána. Už v loňské sezóně u nás odehrál 3 zápasy a trenérům se moc líbil. Navíc Liberec nám vyšel hodně vstříc, takže jsme neváhali a s Jakubem se dohodli. Jakub vyniká svou defenzivní činností a je zvyklý na sobě hodně tvrdě pracovat. Vrchlabské angažmá by mu mělo pomoci v jeho hráčském progresu.

Ještě pracujeme na jednom zkušeném obránci, kterým je Lukáš Abrahám. Lukášovi je 35 let a pochází z Jablonce. U nás již hrál v sezóně 2017-18, takže ho známe a víme, že je to skvělý kluk do kabiny a maximálně spolehlivý a poctivý obránce s dobrými fyzickými parametry. Zde ještě musíme doladit podmínky hostování s Jabloncem, ale jinak se na jeho působení ve vrchlabském dresu již těšíme.